Audi RS7 - den som manglet

Jada, Audi tilbyr nå familiebiler som glatt passerer 300 kilometer i timen.

Nøktern luksus ispedd en liten dash sportslighet: Førermiljøet i Audi RS7. 560 hestekrefter, 0-100 på 3,9 sekunder. Toppfart (som "ekstrautstyr"): 305 km/t. Foto: Audi
Nøktern luksus ispedd en liten dash sportslighet: Førermiljøet i Audi RS7. 560 hestekrefter, 0-100 på 3,9 sekunder. Toppfart (som "ekstrautstyr"): 305 km/t. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi, nå med offisiell råskap! (Men RS står selvsagt for RåSkinn). Hvorom allting er: Nye Audi RS 7 Sportback vises for første gang på den internasjonale bilutstillingen i Detroit. Den store femdørs kupéen har en toppfart på 305 kilometer i timen og gjør unna 0-100 på 3,9 sekunder.

RS er betegnelsen på de aller sportsligste versjonene av Audis seriemodeller. RS-utgavene utvikles av Audis datterselskap quattro GmbH, som i snart 20 år har utviklet Audis Råeste Spydspisser.

Luksuskombi

Audi A7 Sportback, en ny vri på "luksus-sedan-kupé"-idéen (det er nemlig - som Porsche Panamera - en kombikupé), kom på markedet i 2010. Som Audi opplyser, fant den fort sitt publikum med sine linjer som er sportslige med et hint av det praktiske, og elegante på samme tid. I fjor kom så en høy-ytelsesvariant, den etter vår mening praktfulle Audi S7 Sportback, som du kan lese vår test av her.

Voldsomt drag

Og i år kommer altså kraftverket selv, som Audi uttrykker det, i form av den gedigne Audi RS 7. Kjernen i verket er naturlig nok den samme man finner i RS6 - en fireliters V8 motor som yter hele 560 hk. To turboer hjelper med å levere kreftene, og dreiemomentet på 700 newtonmeter er tilgjengelig mellom 1.750 og 5.500 omdreininger. 0-100 skal den røff-elegante muskelbunten levere på 3,9 sekunder. Standard konfigurasjon er at toppfarten er elektronisk sperret ved 250 km/t. Man kan imidlertid velge Dynamic eller Dynamic pluspakker, som inkluderer en økning av toppfarten til henholdsvis 280 og 305 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer