Audi RS7: Raskere enn den burde være

Audi A7 er en uvanlig vakker tysk luksussedan. Hva skjer når du parer dette utseendet med RS-avdelingens råeste drivlinje? Det beste av to verdener – eller Frankensteins monster?

VULGÆR: Audi RS7 er brutal og vulgær. Den ellers elegante A7 har blitt omgjort til et 2,5 millioner kroners beist.  Foto: STEIN INGE STØLEN
VULGÆR: Audi RS7 er brutal og vulgær. Den ellers elegante A7 har blitt omgjort til et 2,5 millioner kroners beist. Foto: STEIN INGE STØLEN Vis mer

Vanligvis ville jeg ha hyttet en neve mot himmelen og skamkalt værgudene og alle andre kosmiske krefter i denne situasjonen. Jeg står med nøkkelen til en bil med prislapp på nesten 2,5 millioner i hånda.

Den har 560 hester og skal klare null til hundre på 3,9 sekunder. Og nå har plutselig været bestemt seg for å snu og la regnet bøtte ned i tilsynelatende uuttømmelige mengder. Men vet du hva? Det gjør ingen verdens ting.

YES, regnvær!

Nei, jeg har ikke tatt valium. Heller ikke meldt meg på meditasjonskurs for å finne mitt indre sentrum. Denne roen, eller skal vi snarere si oppgløddheten jeg føler når jeg kikker ut av vinduet på de vanvittige vannmengdene som fosser fra himmelen, kommer ikke fra innsiden. Den kommer av å studere fakta-arket på bilen jeg nå skal kjøre.

RS + quattro

Bilen det er snakk om, er en Audi RS7. Det betyr firehjulstrekk. Skikkelig firehjulstrekk, ikke tullegreier med viskosekobling eller Haldex-opplegg. Her er det kontinuerlig grep på alle hjul, uansett føre og vær. Siste generasjon av quattro-systemet er i tillegg bedre enn noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer