Audi S1 på vei!

Denne rimelig uskyldige Audien ble observert under vintertesting i Nord-Sverige nylig. Men la deg ikke lure: Her skjuler det seg godt over 200 hk, og best av alt: Quattro!

Den ser egentlig relativt snill ut, helt til du oppdager de firedoble eksosrørene... Foto: Lehmann Photo Syndication
Den ser egentlig relativt snill ut, helt til du oppdager de firedoble eksosrørene... Foto: Lehmann Photo Syndication Vis mer

Audi S1 er et navn som egentlig hører hjemme hos den legendariske rallybilen som også het Sport Quattro. Med 30 cm kortere hjulavstand enn opphavet Audi Quattro så denne Gruppe B-bilen egentlig litt merkelig ut. Den fikk heller aldri den helt store suksessen i WRC, med bare en rallyseier (Walter Röhrl i Rallye Sanremo, 1985).

Likevel fikk Audi Sport Quattro S1 en enorm kultstatus, både gjennom sitt noe karakteristiske utseende og råe lydbilde, men også takket være de heftige kjøreegenskapene. Gateversjonene (såkalte homologeringsversjoner) hadde en nedtrimmet versjon av rallymotorene, som i utgangspunktet hadde 450 hk. Likevel, med 306 hk og en egenvekt på litt over et tonn var gatebilene særdeles spreke.

Toppen av kransekaka var likevel Sport Quattro S1 E2, med hele 600 hk. Denne vant det notoriske bakkeløpet Pikes Peak i 1987 med Walter Röhrl bak spakene. Og i over 25 år siden har S1-navnet fått ligge i fred...

Men nå er navnet altså tilbake. Ikke i en hårreisende rallybil, riktignok. Lille A1 kan i manges øyne se jålete og puslete ut, og bilen på bildene ser heller ikke så veldig brutal ut. Men sku ikke hunden på hårene. Som vanlig har de gjort sitt ytterste for å forkle testbilen. De greier likevel ikke å skjule de fire eksosstussene som stikker ut bak, kanskje det eneste som avslører at dette er noe utenom det vanlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer