Audi S3 Quattro: Kompakt sport

Nå kommer sportsutgaven av A3. Med 210 hestekrefter blir S3 den sterkeste kombikupeen på det norske markedet.

Publisert

Hvis man skal regne S3 som en kombikupe, da. Utseendemessig er den strengt tatt akkurat det; bare tøffere og mer sportslig enn hva kombi-biler ofte er. Men når det gjelder ytelser, er det ikke mye som minner om en hvilken som helst 3-dørs kombikupe. S står for sport -og denne ser ut til å ha de sportslige egenskapene i orden.

1,8-liters turbo

S3 Quattro er, som navnet også tilsier, firehjulsdrevet og har en 1,8-liters turbomotor med fire sylindre. Den har en maksimal ytelse på 210 hestekrefter, som den oppnår ved 5.800 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment er på 270 Nm, og dette holder seg slik fra 2.100 omdreininger i minuttet til 5.000 omdreininger i minuttet. S3 er utstyrt med en 6-trinns manuell girkasse.

Disse egenskapene gjør at S3 kan akselerere fra 0-100 kilometer i timen, i løpet av 6,8 sekunder. Den har en toppfart på 238 kilometer i timen.

Lavere og bredere

Det er ikke bare i hester og ytelser at S3 skiller seg fra A3. S3 har selvfølgelig fått et senket sportsunderstell for mer sportslige kjøreegenskaper. S3 er også betydelig bredere enn A3; de formfulle hjulhusene gjør at bredden har økt fra 174 centimeter til 176,3 centimeter. I hjulhusene sitter 225 millimeters sportsdekk med 17 tommers felger. En spesialdesignet støtfanger med større luftinntak, doble eksospotter, integrert tak-spoiler og standard Recaro sportsseter skal ytterligere understreke det sportslige tilsnittet. S3 har også Xenon frontlyskastere som standard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer