Audi S4 kabriolet

S4-serien til Audi utvides med nok en modell. Fra før finnes sedan og stasjonsvogn, og nå blir det også en kabriolet tilgjengelig. Som de nåværende modellene blir også den utstyrt med en V8-motor med 344 hestekrefter og firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert
Audi S4 kabriolet

Audi S4 kabriolet

 1. Store bilder
Audi S4 kabriolet
Audi S4 kabriolet


Utvalget av kabriolet med firehjulsdrift er magert, og i de "lavere" prisklasser er det bare Audi som har noe å tilby. Audi A4 kabriolet koster fra 466.000 til drøye 700.000 kroner med firehjulsdrift. Audi TT kommer også med firehjulsdrift. Når vi beveger oss litt opp i pris, til godt over en million, dukker det opp tre Porscher. Porsche 911 Carrera 4 kabriolet, 911 Carrera 4S kabriolet og 911 Turbo kabriolet.

S4-utstyr

S4 kabriolet skiller seg sterkt, men ganske diskre fra volummodellene. Den har større luftinntak i støtfangeren, gassutladningslys med titanfarget bakgrunn, og speilene er laget av ulakkert aluminium. Bak kjenner man umiddlerbart igjen et stort eksosrør på hver side, og dekkene er i størrelsen 235/40-18 montert på spesielle S4-felger. Innvendig har bilen S4-instrumentskiver. Pyntelistene innvendig kan leveres i karbonfiber, pianofinish, børstet aluminium og bjørk for de som fortsatt sverger til treverk. Treeket sportsratt følger også med, og de modellene som er utstyrt med sekstrinns tiptronic girkasse har også girspaker bak rattet.

V8-kraft

Audis mange S og RS modeller har vært ustyrt med en rekke motoralternativer. Denne gangen er det en ren V8-er uten turbolading som er kraftkilden. Den har et slagvolum på 4,2 liter og yter 344 hestekefter og 410 newtonmeter. 0 til 100 kilometer i timen går unna på 5,9 sekunder og toppfarten er begrenset til 250 kilometer i timen. S4 er utstyrt med permanent firehjulsdrift.

Helautomatisk kalesje

Et trykk på en knapp i kupeen er nok til å åpne eller lukke taket. Operasjonen krever ingen manuelle handlinger, og tar mindre enn 30 sekunder.

En S4 sedan koster 971.100 kroner med manuell girkasse, og vi regner med at kabrioleten blir litt dyrere. Rundt en million er nok ikke langt fra sannheten.

Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder


 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer