Audi satser på småbiler

Audi vil trolig lansere flere småbiler i årene som kommer.

Audi satser på småbiler
Publisert
Sist oppdatert

Småbiler vil bli et viktig satsningsområde for mange bilprodusenter i årene som ligger foran. Årsaken er selvsagt klimaproblemene som resulterer i streng lovgivning som regulerer produsentenes gjennomsnittsutslipp av CO2. Men også trender blant bilkjøperne, økonomiske nedgangstider og erkjennelsen av at kompakte yttermål har en del fordeler, fører til at vi kommer til å se flere spennende småbiler fremover.

Toyota leder

Toyota er tidlig ute med sin IQ, en forholdsvis avansert og dyr bil på under tre meter. Vi har prøvekjørt IQ og lot oss imponere ikke minst over plassforholdene. Fra før vet vi at Volkswagen Up også er på vei og ventet innen et par år. Også BMW holder etter alt å dømme på med minst én modell under kompaktklassen.

A1 i 2010

Audi er imidlertid også godt i gang med arbeidet, og flere modeller er trolig på vei. Allerede for over et år siden viste man et småbilkonsept som ble videreutviklet til årets Paris-utstilling. Denne bilen skal i produksjon under navnet A1. Trolig kommer den i 2010, og fokuset vil ligge på svært lave CO2-tall med hybridteknikk som et sannsynlig virkemiddel. Les mer om A1 Sportback Concept her .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.