Audi-SUV på vei

Audi vil være med i kampen om de lukerative SUV-kundene. Q7 blir redningen for alle Audi-entusiaster.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye SUV-modellen som Audi skal lansere i 2006 har blitt døpt Q7. Bokstaven Q er innført som en ny klasse i modellprogrammet til Audi. Fra før kjenner vi A, S, RS og TT. En modell lyder også navnet Allroad. 7-tallet betyr at den vil bli posisjonert mellom A6 og A8. Bilen skal baseres på konseptbilen Pikes Peak Quattro concept som ble vist i Detroit i 2003. Q7 blir en femdørs bil med syv sitteplasser og skal være sportslig i tillegg til at den skal være en skikkelig terrengbil. Vi regner med at det er Porsche Cayenne som i hovedsak skal få en tøff utfordrer.

Bilder

Når det gjelder motorer er det ingenting som er fastsatt og det finnes heller ingen bilder av bilen. Våre bilder er fabrikerte og baserer seg på at Q7 blir ganske lik Pikes Peak, men med den nye grillen som dukker opp på stadig flere Audi-modeller.

Motorer

Motormessig finnes det mye å velge i, men ingen informasjon om dette har sluppet ut til nå. Audi har en V6 diesel med 225 hester, en V8 med 275 hester og en V10 med 313 hester. På bensinsiden finnes det en V6 med 255 hester, en V8 med 335 hester og en 12-er med 450 hestekrefter. Dette er noe av det som finnes i lagerhyllene til Audi og VW og det blir spennende å se hva som til slutt dukker opp. Vi regner uansett med at Q7 vil bli tilgjenglig med luftfjæring med variabel bakkeklaring og kjøreprogrammer og lavgirserie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer