Audi tester definitiv TT-versting

Ikke før vi akkurat har rukket å testkjøre TTS, dukker disse bildene av TT RS opp

Publisert
Sist oppdatert
Motormessig spekuleres det i effekttall helt opp mot 350 hestekrefter.


Audi TT er for så vidt en morsom og trivelig sportskupé, men den virkelig heftige opplevelsen har hittil uteblitt bak rattet i disse bilene. Nå som TTS har kommet, har den delvis imøtegått den problemstillingen.

RS heftigst

Men selv med 0-100 på 5,2 sekunder, turbo, firehjulsdrift og en rå girkasse, er ikke dette en hardbarket og upolert sportsbil. Kanskje vil TT RS strekke strikken helt ut?

Snaut 350 hester?

Audi tester definitiv TT-versting

Audi tester definitiv TT-versting

 1. Audi TT: Verstingen!


Det er i alle fall helt sikkert at det blir den råeste TTen hittil. Motormessig spekuleres det i effekttall helt opp mot 350 hestekrefter. Et sted rundt 320-330 vurderer vi som mer sannsynlig, men uansett vil dette være en bil som går 0-100 et sted på 4-tallet, og da begynner vi å snakke.

Fem sylindere?

Effekten vil trolig enten hentes fra en 2,0-liter eller en 2,5-liter. Førstnevnte vil i så fall være en skikkelig høyeffektversjon av motoren som sitter i blant annet vanlige TT og TTS. Mer sannsynlig er det nok at man vil gå for en femsylindret motor, ettersom det er dette Audi tradisjonelt er kjent for i sportslig sammenheng.

Dobbelturbo?

Audi tester definitiv TT-versting


I så fall vil man ta utgangspunkt i en gammel og kjent 2,3-liter fra Volkswagen-konsernet og øke slagvolumet med 0,2 liter. Mange spekulerer i tillegg i at motoren får dobbelturbo, men dette er altså litt for tidlig å si noe sikkert om.

Dobbelkløtsj

Firehjulsdrift kommer naturligvis til å være standard, men dobbelkløtsjgirkasse blir trolig tilvalg. Det blir imidlertid spennende å se hvordan man tilpasser S-tronic-kassen til denne motoren. Audi har nemlig per i dag ingen girkasser som får plass i denne bilen og i tillegg tåler så mye moment. Trolig vil man forsterke dagens sekstrinnskasse.

2009/2010

Audi tester definitiv TT-versting


Når det gjelder lanseringstidspunktet til denne bilen, råder det litt uenighet. Enkelte kilder hevder at den vil bli vist allerede i år, mens andre, og mer pålitelige i våre øyne, hevder at det tidligst er snakk om visning neste år, og mest trolig markedslansering i 2010.

3,6

Som et apropos kan vi også nevne at man i forbindelse med introduksjonen av TT RS trolig vil bytte ut dagens 3,2 liter med en 3,6 liters V6er. Denne vil yte rundt 300 hestekrefter. Det blir altså flust av sterke motorer å velge i.

 • Store bilder ser du her.
 • Prøvekjøring av TTS.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer