Audi tester definitiv TT-versting

Ikke før vi akkurat har rukket å testkjøre TTS, dukker disse bildene av TT RS opp

Publisert
Sist oppdatert

Audi TT er for så vidt en morsom og trivelig sportskupé, men den virkelig heftige opplevelsen har hittil uteblitt bak rattet i disse bilene. Nå som TTS har kommet, har den delvis imøtegått den problemstillingen.

RS heftigst

Men selv med 0-100 på 5,2 sekunder, turbo, firehjulsdrift og en rå girkasse, er ikke dette en hardbarket og upolert sportsbil. Kanskje vil TT RS strekke strikken helt ut?

Snaut 350 hester?

Det er i alle fall helt sikkert at det blir den råeste TTen hittil. Motormessig spekuleres det i effekttall helt opp mot 350 hestekrefter. Et sted rundt 320-330 vurderer vi som mer sannsynlig, men uansett vil dette være en bil som går 0-100 et sted på 4-tallet, og da begynner vi å snakke.

Fem sylindere?

Effekten vil trolig enten hentes fra en 2,0-liter eller en 2,5-liter. Førstnevnte vil i så fall være en skikkelig høyeffektversjon av motoren som sitter i blant annet vanlige TT og TTS. Mer sannsynlig er det nok at man vil gå for en femsylindret motor, ettersom det er dette Audi tradisjonelt er kjent for i sportslig sammenheng.

Dobbelturbo?

I så fall vil man ta utgangspunkt i en gammel og kjent 2,3-liter fra Volkswagen-konsernet og øke slagvolumet med 0,2 liter. Mange spekulerer i tillegg i at motoren får dobbelturbo, men dette er altså litt for tidlig å si noe sikkert om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer