Audi TT: Drømmen ble virkelighet

Er du mellom 30 og 45 eller eldre, men ung til sinns og har høy inntekt? Er du i tillegg en designorientert trendsetter som er bevisst på merkevarer, er Audi TT bilen for deg. Ja, også må du være kvalitetsbevisst og ha bil som livsstil.

Dristige linjer som du enten liker eller ikke. Foto: Jan Harry Svendsen
Dristige linjer som du enten liker eller ikke. Foto: Jan Harry Svendsen Vis mer
Publisert

Ansiktene ble lange og øynene store da Audi første gang viste TT på bilutstillingen i Frankfurt høsten 1995. De høye herrer hos BMW, Mercedes og Porsche gikk alle fra standen til Audi med svettedråper piplende ut fra pannen, her viste nemlig Audi et frekt og freidig roadsterdesign.

Svetten ble imidlertid snart tørket bort, siden de fleste regnet med at Audi TT kun ville få kjenne teppelagt utstillingsgulv under gummivalsene med den ubeskjedne dimensjonen 225/45ZR 17. Men ryktene florerte, og håndbakene var knapt tørre når Audi bekreftet at TT virkelig skulle få kjenne asfalt under hjulene.

Små forandringer

I dag (4. Juni 1998), ble Audi TT vist for pressen i Oslo, og det er en bil som nær sagt er identisk med designstudien for drøye to år siden. De eneste forskjellene er at bilen har fått litt lengre karosserioverheng foran og bak, sidevindu bak fordørene og bilen har blitt noen centimeter lengre.

Interiøret er det samme som i studien fra 1995. Aluminium går igjen i de fleste detaljer; rundt luftdysene, gearstangen, dekselet over radioen, i rattet og i noen stag som går på skrå fra dashbordet til midtkonsollen. Spør du oss er det stilig, men vi har også full forståelse for de som syntes det blir litt vel mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer