Audi TT vs. BMW M-Coupe:Motor og drivverk

Det var om å gjøre å ta det så rolig som mulig. Isen lå blank og skinnende, med massevis av vann oppå. Inn med 1. gear, ikke gass, bare slippe clutchen saaaakte ut. Fullt hjulspinn, og vi kom ikke av flekken. Inn med 2. gear, slippe clutchen om mulig enda langsommere. Litt antydning til hjulspinn, men endelig seg vi da stille av gårde.

Publisert

Navigering - Audi TT vs. BMW M-Coupe

MotorKjøreegenskaperPlassInnledningPrøvekjøring Audi TTDrivverkKomfortPris/utstyrKonklusjonPrøvekjøring BMW M-CoupeVi snakker om BMW. Å kontrollere 321 hk og et dreiemoment på 350 Nm som nesten er med deg fra start av, kan være en utfordring på tørt føre. På blankpolert is var det rene galskapen. Men hvilken motor! Lyden er den rette, draget er hinsides fornuftig tankegang, og akselerasjonen vil liksom aldri ta slutt!

For den motorfrelste er det ingen tvil. I en serieprodusert motor uten turbo og annen pustehjelp er BMW's plankesekser, M-motoren, utvilsomt det lekreste, mest effektive og adrenalinfremkallende som finnes. Joda - enkelte Hondamotorer er i nærheten, men de når ikke helt opp.

Så er da også BMW-konstruksjonen avansert. Med variable ventiltider og ventilløfting -- av BMW kalt VANOS -- og tysk presisjon i spitzenklasse skal det italiensk upålitelig finmekanikk til for å matche denne motoren.

Audi med blåsebelg

Å sette seg inn i en Audi TT blir nedtur etter BMW M. Riktignok har motorene i disse to bilen en ting til felles -- de utvikler begge 100 hk pr. liter slagvolum, men der slutter også alle likheter. Riktignok er de begge kultiverte - de har et jevnt og fint drag hele tiden, men Audi-konstruksjonen mangler styrken, og det enorme draget til M-motoren fra bunn av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer