Audi TT vs. BMW M:Kjøreegenskaper og komfort

Komfort og sportsbiler er to begrep som vanligvis ikke henger sammen - på samme måte som sportsbiler og kjøreegenskaper bør henge sammen som erteris. Vi ble overrasket over duellantenes evne til å snu opp/ned på vante oppfatninger.

Publisert

Navigering - Audi TT vs. BMW M-Coupe

MotorKjøreegenskaperPlassInnledningPrøvekjøring Audi TTDrivverkKomfortPris/utstyrKonklusjonPrøvekjøring BMW M-CoupeEr det en A4 vi ratter? Har den firehjulsdrift?? Det kunne nesten virke slik, men bilen var en TT med 180 hk på forhjulene, og føret var god, norsk vinter. Likevel -- det gikk så lett som en lek, og TT er noe av det mest lettkjørte vi har hatt gleden av å stifte bekjentskap med. Av sportsbiler, vel og merke.

Bilen har en helt enestående balanse, og tilbakemeldingene den gir gjør det til en sann glede å sitte bak rattet. Elektronikken, i form av stabilitetsprogrammet ASR, gjorde det mulig å foreta de dummeste manøvre og likevel komme velberget, helskinnet og med æren i behold gjennom øvelsene.

Slår du av elektronikken, må du regne med adskillig mer ratting og bremsing, men likefullt oppfatter vi bilen som svært enkel å manøvrere. Forhjulsdriften gir rimelig forutsigbare kjøreegenskaper, om du er uvøren er du nærmest garantert at den kontante tilbakemeldingen er en grundig understyring. Gå av gassen et øyeblikk, og du er som regel på skinner igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer