Møt Audi PB18 e-tron

Audi vekker oppsikt med ny elbil

Rett før Audi e-tron quattro, elbilen som skal konkurrere mot Tesla, skal lanseres for alvor, viser Audi at det ikke er slutt med det.

SPORTS-STASJONSVOGN: (?) Audi bekrefter med denne PB18 e-tron, at de ikke tar lett på elektrifisering. I anledning bilshowet ved Pebble Beach, Carmel, Monterey, California. De bekrefter samtidig at de kan vågal design når de vil... Foto: Audi
SPORTS-STASJONSVOGN: (?) Audi bekrefter med denne PB18 e-tron, at de ikke tar lett på elektrifisering. I anledning bilshowet ved Pebble Beach, Carmel, Monterey, California. De bekrefter samtidig at de kan vågal design når de vil... Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Benevnelsen e-tron begynner å ha en del år på baken hos Audi og mange husker sikkert den første for snart ni år siden, som var en slags elektro-versjon av første generasjon R8. Den ble produsert i et svært lite opplag.

Seinere har det kommet mer edruelige e-tron-Audier i salg i form av den mye mer utbredte, ladbare hybriden A3 Sportback e-tron (vi testet den i duell mot hybriden Lexus CT 200h), som unektelig har hatt en viss salgssuksess i Norge. Seinere også den store Q7 e-tron, ladbar el/diesel-hybrid med god rekkevidde for kategorien.

Satser i flere klasser

Snart blir det mye mer alvor, med Audi e-tron quattro, som svært mange nordmenn allerede står i kø for å anskaffe. Det vil nok berolige mange av kundene å se at Audi ikke har tenkt å la det bli med det. De jobber i parallell med søstermerket Volkswagen med å spre utbredelsen av elektrifiserte drivlinjer utover kategorispekteret - SUV-er, kombier, sportsbiler, flerbruksbiler …

I anledning den prestisjetunge Monterey Car Week, som avholdes hvert år med skjønnhetskonkurranser, utstillinger og diverse PR-stunts, er Pebble Beach et must blant entusiastene. I år slår altså Audi til med en visjon av neste skritt på veien mot full elektrifisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer