Audi viser Sport quattro

Den er en hyllest til en legende, men hviler ikke på laurbærene.

Hele 700 hestekrefter kan nye Audi Quattro skilte med. I det minste i form av Audi Sport Quattro Concept, som er versjonen som vil bli vist på bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Audi
Hele 700 hestekrefter kan nye Audi Quattro skilte med. I det minste i form av Audi Sport Quattro Concept, som er versjonen som vil bli vist på bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medio august annonserte vi at det ville komme noe rått fra Audi til Frankfurt-utstillingen i år, og vi kunne vise noen skisser fra designerne deres. Nå er nyheten offisiell og den er litt mer moderat enn vi forutså, men ganske spektakulær likefullt. Og den hinter til en bil som ble vist for 30 år siden - også i Frankfurt. Mer om det senere.

Her er nye Audi A8

Nummer to i rekken

En moderne tolkning av Audi Sport quattro så først dagens lys på bilutstillingen i Paris for tre år siden, da som konseptbilen Audi quattro concept. Nå, 30 år etter premieren til den originale Audi Sport quattro, presenterer Audi det som kan bli den rettmessige etterfølgeren. Det skjer på bilmessen i Frankfurt nå i september.

Audi Sport quattro concept er en ladbar hybrid, og selv om den ikke får de 800 hestekreftene vi tidligere ble forespeilet, er den temmelig potent med en totaleffekt på 700 hestekrefter. Kupédesignen er på samme tid en historisk referanse og et signal om hva som blir linjeføringen på kommende Audimodeller.

Atlet

Med en lengde på 460 centimeter, bredde på hele 196 centimeter, høyde på 139 centimeter og en akselavstand på 278 centimeter, fremstår Audi Sport quattro concept som atletisk med sin kraftfulle, brede og lave linjeføring. Arvestoffet fra originalen kan tydelig ses i konseptbilen, og Audi understreker at det spesielt er i de kraftige hjulbuene med sine fremhevede linjer og kurver over 21-tommershjulene den presenterer seg som en moderne tolkning av 1983-utgaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer