Audi viser stor kombi

Audi viser en stor og kupéinspirert kombi på Detroit-utstillingen.

Audi viser stor kombi
Publisert
Sist oppdatert

Riktignok er det en konseptbil, som navnet Sportback Concept også antyder, men den er likevel interessant med tanke på Audis fremtidige modellutvalg. Sportback Concept lyder litt intetsigende i Audi-sammenheng, men i realiteten dreier dette seg trolig om en konseptversjon av kommende A7.

Ikke sedan

I så fall er det kanskje litt overraskende å konstatere at dette ikke er en ren kupéinspirert sedan, på A8-basis. I stedet er det altså snakk om en kombi, som også liker å tro den er kupé. Audi selv opplyser at man har benyttet mange understellskomponenter fra nye A4/A5.

Litt større enn A6

Størrelsesmessig ligger Sportback Concept hakket over A6 med sine 495 centimeter. Den høyere hekken og den økte bredden bidrar i tillegg til at Sportback Concept nok blir en del romsligere. Høyden er imidlertid beskjeden med sine 140 centimeter, det for å beholde kupépreget.

For øvrig er det lett å se at dette er en Audi, og spesielt grillen er tydelig inspirert av lille A1 Sportback Concept.

Kraft og forbruk

Motoren som sitter i konseptbilen er en 3,0-liters dieselsekser på 225 hester og 550 newtonmeter. Den akselererer den 1,8 tonn tunge bilen fra 0-100 på under syv sekunder. Forbruket skal i følge Audi ligge på 0,59 liter per mil med 156 gram CO2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer