Audi viser V12 dieselsportsbil

Audi viser supersportsbil med V12 TDI i Detroit.

Publisert
Sist oppdatert
Er en bil med med rødmerking på turtelleren på 4.500 omdreininger en skikkelig sportsbil?


R8 har til nå blitt levert med en fin V8-motor med 420 hestekrefter. Spekulasjonene rundt en større motor startet allerede lenge før bilen var lansert, og det er helt tydelig at Audi har merket seg dette suget.

I Detroit denne uken vises bilen som man kunne se lekkasjefilm om på DinSide før helgen. Bilen får den motoren vi trodde, seksliters V12 dieselmotor med 500 hestekrefter og 1.000 newtonmeter. 0 til 100 går unna på 4,2 sekunder og toppfarten er godt over 300 kilometer i timen som det heter i pressemeldingen.

I likhet med Audis V6 og V8-dieselmotorer er også V12-motoren utstyrt med common-rail innsprøytning.

Audi viser V12 dieselsportsbil

Audi viser V12 dieselsportsbil

  1. Store bilder


Motoren har to turboladere og leverer inntil 2,6 bar med trykk. 1.000 newtonmeter er tilgjengelig fra 1.750 til 3.000 omdreininger.

AdBlue

Motoren er selvsagt utstyrt med partikkelfilter, og den tilfredsstiller Euro 6 utslippskrav som er forventet å tre i kraft i 2014. Motoren har også system som skal ta seg av nitrogenoksid-utslippet (NOx).

Små ladninger AdBlue (ammoniakk) blir sprøytet inn i eksossystemet, og tar knekken på NOx-en og omdanner den til nitrogen og vann. Mercedes lanserer det i nærmeste fremtid under navnet Bluetec.

Bilen har sekstrinns manuell girkasse, og videre distribueres kreftene ut til alle fire hjulene med fordelingen 40 prosent foran og 60 prosent bak. Denne fordelingen kan forandre seg etter kjøreforholdene.

R8 V8 TDI kommer

Det er uklart om denne bilen kommer i produksjon og salg. Modellen som helt sikkert blir lansert mot slutten av året er R8 V8 TDI. Den vil få 326 hestekrefter og 680 newtonmeter som er det samme som motoren yter i A8.

Det kritiske spørsmålet må bli følgende: Er en bil med med rødmerking på turtelleren på 4.500 omdreininger en skikkelig sportsbil?

Diskuter!

[Ugjyldig objekt (debatt)]


R8 Detroit (wmv 12 782 kB)


Store bilder finner du her.

Lekkasjefilmen fra før helgen finner du her.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer