Audi viser V12 dieselsportsbil

Audi viser supersportsbil med V12 TDI i Detroit.

Publisert
Sist oppdatert

R8 har til nå blitt levert med en fin V8-motor med 420 hestekrefter. Spekulasjonene rundt en større motor startet allerede lenge før bilen var lansert, og det er helt tydelig at Audi har merket seg dette suget.

I Detroit denne uken vises bilen som man kunne se lekkasjefilm om på DinSide før helgen. Bilen får den motoren vi trodde, seksliters V12 dieselmotor med 500 hestekrefter og 1.000 newtonmeter. 0 til 100 går unna på 4,2 sekunder og toppfarten er godt over 300 kilometer i timen som det heter i pressemeldingen.

I likhet med Audis V6 og V8-dieselmotorer er også V12-motoren utstyrt med common-rail innsprøytning.

Motoren har to turboladere og leverer inntil 2,6 bar med trykk. 1.000 newtonmeter er tilgjengelig fra 1.750 til 3.000 omdreininger.

AdBlue

Motoren er selvsagt utstyrt med partikkelfilter, og den tilfredsstiller Euro 6 utslippskrav som er forventet å tre i kraft i 2014. Motoren har også system som skal ta seg av nitrogenoksid-utslippet (NOx).

Små ladninger AdBlue (ammoniakk) blir sprøytet inn i eksossystemet, og tar knekken på NOx-en og omdanner den til nitrogen og vann. Mercedes lanserer det i nærmeste fremtid under navnet Bluetec.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer