Audi e‑tron Sportback concept

Audis første elbiler kommer snart

Audi e-tron Sportback ble vist fram i natt.

KOMMER I 2019: Audi e-tron Sportback concept. Foto: Audi
KOMMER I 2019: Audi e-tron Sportback concept. Foto: Audi Vis mer
Publisert

«Elegant design, fremtidens teknologi og masse kraft vises frem i en fullelektrisk pakke. ... Klassiske Audi-elementer i designet ledsages av en elektrisk drivlinje og teknologi som viser vei inn i fremtiden.»

Slik omtaler Møllergruppen Audie-tron Sportback concept i en pressemelding - elbilen som i natt ble vist fram på bilmessa i Shanghai og som skal komme på det norske markedet i 2019.

Elbil-nyhetene kommer på løpende bånd for tiden. I 2015 viste Audi fram e-tron Quattro concept - merkets første helelektriske bil - som kommer til Norge under navnet Audi e-tron neste år. I går viste dessuten også Skoda fram sin første helelektrisk drevne bil på utstillingen i Shanghai.

Rekkevidde: 50 mil

Drivlinjen i e-tron Sportback vil bli som i de andre kommende elektriske bilene fra Audi: Én elmotor på fremre drivaksel og to elektriske motorer på den bakre akselen som skal gi kraft til alle fire hjulene og sørge for den «typiske Audi Quattro-opplevelsen».

De tre motorene i konseptbilen leverer totalt 320 kW (435 hk). Det finnes også en egen «boostfunksjon», som øker effekten over kortere perioder, til hele 370 kW (503 hk). Denne funksjonen «stjeler» naturligvis fra batterienes rekkevidde. 0–100 km/t skal gjøres unna på 4,5 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer