Test: Audi A6 55 TFSIe quattro

Audis vakreste endelig ladbar

Men den møter sterk intern konkurranse.

LADBAR: Audi A6 har ikke solgt knallgodt etter at den kom splitter ny i fjor. Vi tipper at mange ventet på den ladbare versjonen som var annonsert. Her er den. Se hva vi mener om den. Vis mer
Publisert

Endelig er Audi A6 aktuell for nordmenn igjen. Bak den småkjedelige modellbetegnelsen 55 TFSIe skjuler det seg nemlig både sprek motor, avgiftsfritak, ladeledning og mulig nullutslipp.

Audi A6 var selve drømmebilen for mange nordmenn for få år siden. Diesel, automat og quattro i lekker innpakning gjorde den til en favoritt i premiumklassen.

Siste generasjon A6 har gitt tørke på salgsstatistikken. Diesel og bensin er knusktørt, men denne bør kunne få følelsene i sving igjen.

Men den har to skjær i sjøen. De kommer vi tilbake til.

Hva er det?

Hjertet i hybridsystemet er en toliter bensinmotor på 252 hester og 370 Nm som er koblet sammen med en elmotor på 143 hester og 350 Nm. Den sitter mellom motor og en 7-trinns girkasse. Kreftene fordeles til alle fire hjul via det mest avanserte quattrosystemet Audi har for øyeblikket, Quattro Ultra.

Systemet kobler ut trekk på bakhjulene når man ikke trenger drift på dem og kobler samtidig ut mellomakselen - alt for å spare noen dråper bensin. Det er så vidt vi vet bare Audi som har dette prinsippet.

Hybridene er sprekere enn nesten alle de eksisterende motorene, lave utslippstall gir avgiftsfrihet og dermed masse effekt for pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer