Auris blir hybridbil

Toyota ser garantert at flere og flere produsenter lanserer hybridbiler. Derfor girer de også opp egen lanseringstakt.

Auris blir hybridbil
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har nå bestemt seg for at neste hybridbil for det europeiske markedet blir Auris. Bilen settes i produksjon sommeren 2010, og vil bli produsert på fabrikken i England. Motoren vil bli produsert på motorfabrikken i Deeside og bilen på fabrikken i Burnaston. Selve hybridsystemet kommer fra Japan.

Det var omtrent det vi vet om bilen nå. Pressemeldingen fra Japan sier ingenting om motor, ytelser, forbruk eller andre ting som er viktig når man snakker om hybridbiler.

Priusmotor?

Det er bekreftet at bensinmotoren er en 1,8-liter. Det kan i så fall være den samme motoren som sitter i den nye Priusen. Spekulasjonene i forkant av dette har også vært at Toyota var på jakt etter en hybridbil med lavere CO2-utslipp enn Prius. Det vil de nok mest sannsynlig få nå, siden Auris er en del mindre enn Prius. Den nye Priusen stopper på 89 gram, noe som tilsvarer et forbruk på 0,39 liter per mil.

Bensinmotoren i Prius har 98 hestekrefter og elmotoren yter nesten like mye - 82 hestekrefter. Nå gjenstår det bare å se om det faktisk blir denne pakka som dukker opp i Auris også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer