Automatgirkasse

Den automatiske RAV4-kassen er både effektiv og sportslig. Samtidig er den komfortabel når du er forsiktig med gasspådraget.

Publisert
Sist oppdatert

Velger du automatgirkasse må du belage deg på et pristillegg på 12.000 kroner, omlag det samme som konkurrentene forlanger. Du blir da eier av en uvanlig effektiv automatkasse, i hvert fall hvis vi skal tro Toyotas egne tall. Toyota påstår nemlig at RAV4 2.0 VVT-i med automatkasse skal klare 0 til 100 på bare 10,8 sekunder. Dette er kun 0,2 sekunder mer enn det bilen trenger med manuell girkasse, noe som imponerer.

Heller ikke forbruket er avskrekkende. Vi målte et gjennomsnittlig forbruk på 1,08 liter per mil ved aktiv blandet kjøring. Dette er et lavt tall, ikke minst med tanke på at RAV4 har kontinuerlig firehjulsdrift. Oppgitt forbruk er 0,93 liter per mil, bare 0,05 liter mer enn samme bil med manuell girkasse.

Myke skift

I hverdagen oppleves firetrinnskassen som komfortabel. En skinntrukket og bred girspak føres via en rett og ukomplisert sjaltegate og de fleste vil bruke svært kort tid på å bli fortrolig med denne kassen. Ved pen kjøring er girskiftene myke, noe som gjør bykjøring til en behagelig opplevelse.

Kickdownvillig

Det betyr ikke at girkassen har problemer med tunge gassføtter, snarere tvert i mot. Girkassen sjalter raskt og resolutt ved aktiv kjøring og er uvanlig kickdownvillig. Nedgiring fra andre- til førstegir tillates helt inntil 50 kilometer i timen, noe som betyr at du treffer førstegiret helt oppe ved 5.500 o/min. Med tanke på at førstegiret gir seg ved 6.200 o/min, da farten er 60 kilometer i timen, er dette relativt friskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer