Automedia: - Slik blir nye Audi Q8

Med kombikupé-fasong vil Audi Q8 bli en mer nøktern rival til blant annet BMW X6.

Q7 PLUSS: Q8 blir en mer høytrangerende modell på rangsstigen hos Audi enn den mer voluminøse Q7 - som BMW X6 er i forhold til X5. Foto: AUTOMEDIA
Q7 PLUSS: Q8 blir en mer høytrangerende modell på rangsstigen hos Audi enn den mer voluminøse Q7 - som BMW X6 er i forhold til X5. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Automedia presenterer Audis design av den kommende Audi Q8, den mer kupé-lignende versjonen av nye Audi Q7. Den vil hos Audi få tilsvarende rolle som hos BMW X6 har i forhold til X5, eller som den nylig introduserte Mercedes-Benz GLE Coupé vil spille i forhold til den oppgraderte ML, som får navnet GLE.

Vi har tidligere omtalt en tilsvarende kommende modell av mindre dimensjoner: Audi Q6.

Ny plattform - konservativ design

For dem som blir skuffet over Audi Q7s konservative og uspennende design, finnes det ingen annen trøst enn at det er sannsynlig at neste bil ut vil få en mer nyskapende formgivning. Det er Ulrich Hackenberg, Audis sjef for forskning og utvikling, som sier at han og den nye sjefsdesigneren, Mark Lichte, kom for sent på banen til å kunne få noen innflytelse å snakke om på designen av Q7, men har kunnet bidra med noen nye grep på Q8 - både på eksteriøret og interiøret.

Lichte viste nylig på spektakulært vis hvordan han ser for seg Audis designfremtid - sjekk ut Audi Prologue-stasjonsvognen her!

SUV-flaggskip

Audi Q8 vil være plassert høyere på rangsstigen enn Q7, noe nummeret også indikerer. Den vil altså være en tilleggsmodell med mer luksuriøst tilsnitt, kunn kraftig motorisering og - la oss anta det uten å ta for stor risiko: Høyere priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer