Avansert fotoboksvarsler testet

Vi har testet en av de mer avanserte fotoboksvarslerne på markedet. Den har en rekke nyttige og interessante funksjoner.

Publisert
Sist oppdatert
Denne boksen har altså en del mer eller mindre morsomme og nyttige tilleggsfunksjoner.


Egentlig miner ActiveGPS Logger Fotoboksvarsler litt om moderne mobiltelefoner. Primærfunksjonen, altså henholdsvis varsling av fotobokser og ringing, havner litt i bakgrunnen av alle de andre tilleggsfunksjonene.

Varsling

Men la oss starte på med ringingen … nei unnskyld, varslingen. Av fotobokser. Dette er en forholdsvis enkel oppgave som mange langt billigere bokser også klarer. ActiveGPS løser denne oppgaven enkelt og greit. En stund før du nærmer deg fotoboksen varsler den ved et raskt ul.

Protesterer ved høy hastighet

Avansert fotoboksvarsler testet

Avansert fotoboksvarsler testet

  1. Store bilder


Dersom du kjører over fartsgrensen, vil den fortsette å ule helt til du kommer deg på rett side. Da blir det stille og displayet på boksen viser avstanden til fotoboksen. Her finner vi imidlertid en av de få svakhetene med denne varsleren: Den bommer litt på avstanden. Men særlig alvorlig er det i grunn ikke ettersom det bare er snakk om noen få titalls meter, og man allerede er gjort oppmerksom på fotoboksen.

Her finner du oversikt over alle fotoboksene i Norge.

Viser nøyaktig hastighet

Vel forbi fartsmåleren går displayet tilbake til sin vanlige visning. Det betyr at du kan velge mellom fem ulike modi, eller eventuelt slå det helt av, inntil en ny fotoboks dukker opp. Av de fem modiene er hastighetsmåleren, triptelleren og høydemåleren de mest interessante. Det er faktisk litt artig å kunne følge med på sin nøyaktige hastighet når man kjører. Mange biler har nemlig ganske rause feilmarginer på den innebygde fartsmåler litt oppover skalaen.

Høydemåler og tripteller

Avansert fotoboksvarsler testet


Høydemåleren er også litt morsom, men kanskje av mer kuriøs art. Triptelleren er kjekk, men samsvarer rimelig nøyaktig med den du finner i bilen din. Man bytter enkelt mellom de ulike displayinnstillingene ved å trykke på boksens eneste knapp.

Kjørelogg

Denne boksen har altså en del mer eller mindre morsomme og nyttige tilleggsfunksjoner. Men den kanskje viktigste finner du først når du kobler deg opp mot datamaskinen din hjemme. Da kan du nemlig ta en titt på den automatiske kjørebokfunksjonen. Denne logger automatisk alle turene dine. Dermed kan du lese av kjøreturenes lengde, snitthastighet, koordinater og tidsrom. Kjekt ikke minst for yrkessjåfører og de som kjører mye i jobbsammenheng.

Enkel oppdatering

ActiveGPS er ikke blant de minste varslerne
ActiveGPS er ikke blant de minste varslerne Vis mer


Med det samme du er inne på datamaskinen din kan du dessuten oppdatere listen over fotobokser i en lang rekke land, både i Europa og faktisk også enkelte land utenfor. Selve oppdateringen tar deg et halvt minutt etter at programvaren er installert. Det hele går faktisk meget greit, og du trenger i grunn bare å trykke på en knapp for å starte og gjennomføre prosessen.

Flere innstillinger

En rekke innstillingsmuligheter vedrørende hvordan og når boksen varsler er også tilgjengelig i dette programmet. Dessuten kan manuelle koordinater legges inn dersom du skulle ønske det, for å markere uregistrerte fotobokser, barneskoler, campingplasser, grevlinghi eller andre steder det kan være lurt å senke hastigheten.

På dashbordet

Avansert fotoboksvarsler testet


Selve boksen plasseres oppe på dashbordet med fri utsikt opp gjennom frontruten. Etter en kalibreringsprosess av varierende varighet skal den ha kontakt med satellittene. Dersom du av en eller annen grunn ikke skulle ha mulighet til å plassere den på et så åpent sted, kan du også koble til en ekstern antenne. Da kan du ha den stort sett hvor du vil. Det er imidlertid verdt å merke seg at boksen ikke fungerer inne i tunneler.

Strømkabel

Avansert fotoboksvarsler testet


Varsleren trenger konstant strømtilkobling. Det vil si at du må strekke en kabel fra boksen og ned til en kontakt du setter i sigarettenneren. Denne ledningen kan være litt plagsom ettersom den henger og dingler ned fra dashbordet. Selve boksen er heller ingen skjønnhet. Kabelen er for øvrig den samme som benyttes mellom varsleren og datamaskinen for oppdatering og innstillinger. Dermed er det bare bruksanvisning, cd med programvare og klistrelapper med borrelås til å feste varsleren som er ekstra oppe i boksen du får når du kjøper ActiveGPS.

2.000 kroner

Prisen på denne relativt avanserte fotoboksvarsleren er omlag 2.000 kroner. Den kan kjøpes flere steder på nettet, men den norske importøren kaller seg Top Gear AS og er å finne på topgear.no. Selv om prisen ikke er blant de laveste, er denne boksen såpass avansert og nyttig at vi er villige til å se litt gjennom fingrene med dét.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Her finner du oversikt over alle fotoboksene i Norge.

En enklere fotoboksvarsler er testet her.

Og nok en her.

Store bilder av testproduktet ser du her.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer