EU-kontroll

Avdekket juks: Biler mister EU-godkjenning

170 bileiere får nå brev om at kjøretøyet feilaktig har blitt godkjent i EU-kontroll. Statens vegvesen har avdekket kontrollfusk ved et verksted i Sandefjord.

JUKS: Statens vegvesen avdekket juks ved et bilverksted i Sandefjord. Bildet er fra en tidligere kontroll. Foto: BJørn Langsem
JUKS: Statens vegvesen avdekket juks ved et bilverksted i Sandefjord. Bildet er fra en tidligere kontroll. Foto: BJørn Langsem Vis mer
Publisert

Statens vegvesen har avdekket at en ansatt ved et verksted har godkjent et stort antall kjøretøy uten at verkstedet er sikre på om disse kjøretøyene faktisk har vært inne til kontroll. Dette skal ha skjedd i perioden 1. januar–1. september i år.

Godkjenningene av disse bilene er derfor å anse som ugyldige, og de trekkes tilbake.

Einar Eskilt i Statens vegvesen sier til Dinside at de mottok tips fra verkstedets ledelse om at de hadde en utro tjener, og at de da de gikk inn og tok en gjennomgang av selskapets regnskapssystemer. Da kom de altså frem til at det var 170 biler det ikke vært gjort rede for, og disse mister EU-godkjenningen.

– Det er ganske mange biler så det er en alvorlig sak, sier han.

Bilene må dermed inn på ny kontroll for EU-godkjenning.

Eierne får varsel om dette i dag og kan kommentere brevet til Statens vegvesen før det eventuelt fattes vedtak i saken. Bileierne er blitt gitt en frist frem til 28. oktober i år for å gjennomføre ny kontroll hos et godkjent kontrollorgan.

Kan bli anmeldt

– Er det ofte dere får slike henvendelser fra verksteder?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer