Avdekket juks hos trafikkskole

Elevene skal ikke ha gjennomgått obligatorisk opplæring.

OBLIGATORISK: Glattkjøring er obligatorisk for å få sertifikat for bil. Nå har Statens vegvesen avslørt at nesten 200 elever ved en trafikkskole i Oslo-området ikke har gjennomført det obligatoriske sikkerhetskurset. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
OBLIGATORISK: Glattkjøring er obligatorisk for å få sertifikat for bil. Nå har Statens vegvesen avslørt at nesten 200 elever ved en trafikkskole i Oslo-området ikke har gjennomført det obligatoriske sikkerhetskurset. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Elevene skal ha hatt så svak kompetanse at det har vært stilt tvil om de i det hele tatt kan ha gjennomført den obligatoriske opplæringen, sier fagleder i Statens vegvesen, Rune Granum, i en pressemelding.

Tilsynsseksjonen i Statens vegvesen har jobbet lenge med saken, der en trafikkskole i Oslo-området nå har blitt tatt i å jukse. En av trafikklærerne, som også har vært faglig leder på trafikkskolen, har fått tilbakekalling av godkjenningen som trafikklærer i seks måneder, og som faglig leder i ett år.

Spesielt svake kandidater

Mistankene kom da en lokal trafikkstasjon sendte en bekymringsmelding, fordi kandidater fra den aktuelle trafikkskolen var spesielt svake når de kom for å ta den praktiske førerprøven.

Vegvesenet har derfor bedt om dokumentasjon på at den obligatoriske opplæringen er gjennomført, men har ikke klart å få timelister og kvitteringer på betalt baneleie fra trafikkskolen.

Nesten 200 elever ikke gjort rede for

Opplysningene Vegvesenet har innhentet fra NAF sentralt, tilsier at trafikkskolen ikke kan gjøre rede for obligatorisk sikkerhetskurs på bane (glattkjøring) for cirka 100 elever i 2018 og 77 elever i 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer