Avduket: Jaguar XE

Her er smør-og-brød bilen fra Jaguar som mange har ventet på.

Katta ute av sekken: Slik tok Jaguar XE seg ut på scenen i Earls Court under avdukingen.  Foto: Fred Magne Skillebæk
Katta ute av sekken: Slik tok Jaguar XE seg ut på scenen i Earls Court under avdukingen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON: På et fullstappet arrangement i London i går kveld rev Jaguar duken av sin nye innstegsmodell, en bil de har lagt enorme ressurser i å utvikle.

Bilen inneholder en rekke elementer som Jaguar benytter for første gang, noe som er et resultat av at de har investeringsvillige eiere i indiske Tata.

Jaguars egen X-Type har for lengst avgått med døden, og trengte sårt en arvtaker. Her er den.

Dermed får også BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes-Benz C-klasse og Lexus IS en ny konkurrent i segmentet for mellomstore premium familiebiler.

Jaguar viser virtuell frontrute

Kjent design

Det er ikke først og fremst med designen at Jaguar har strukket strikken denne gangen. Likheten med storebror XF er ikke til å feie under teppet. Likheten finner vi også i at XE er en bli som skal trigge den kjøreglade bilkjøperen. Dette gjør likevel ikke XE til en sportsbil, men en sportslig bil.

Tidenes raskeste og sprekeste Jaguar

Det er egenskaper bilen ikke blir alene om. Så godt som alle konkurrentene trekker kjøreglede frem som et av de viktigste salgsargumentene, så Jaguar bør prestere godt for å holde tritt med resten av bilene i segmentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer