Avgiftsgunstig luksus

100.000 kroner i avgiftsreduksjon og nesten 70 hestekrefter ekstra kan gi et skikkelig løft for salget av Lexus RX.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke ofte mer effekt gir lavere pris, men på grunn av de miljøgunstige effektene av å kombinere en bensinmotor og par el-motorer ser det ut som myndighetene er villig til å redusere avgiftene. Hos Toyota i Norge tror de RX400h vil få redusert avgiftene med nesten 100.000 kroner i forhold til en tilsvarende bil kun med bensinmotor.

Elektrisk i tillegg

RX400h er i praksis en RX300 med forhjulstrekk som får hjelp av to elektromotorer. Forhjulene får hjelp av en el-motor som yter 165 hestekrefter, og bakhjulene av en som yter 67 hestekrefter. Disse hjelper i varierende grad en 3,3-liters V6-motoren på 208 hestekrefter. Til sammen gir disse motorene en effekt som Lexus estimerer til 270 hestekrefter. I USA vil bilen markedsføres som en bil med krefter tilsvarende en fireliters bensinmotor.

Det er først og fremst ved akselerasjon i lave hastigheter at el-motorene trår til, og ved stans for eksempel i et lyskryss vil bensinmotoren stoppes helt. Batteriene lades både ved hjelp av bensinmotoren og ved hjelp av oppsamlet energi fra oppbremsninger.

Spesielt er også systemet for firehjulsdrift. Det går ingen akslinger bakover fra bensinmotoren til bakhjulene. RX400h er kun firehjulsdrevet ved hjelp av elektromotoren som sitter bak, og det blir spennende å kjenne på i praksis hva dette har å si for kjøreegenskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer