Avgiftsgunstig stasjonsvogn

160.000 kroner er mye penger, og det eneste du egentlig ofrer er antall sitteplasser bak i bilen.

Publisert
Sist oppdatert
Avgiftsgunstig stasjonsvogn
Avgiftsgunstig stasjonsvogn


For registrert som campingbil er det kun to sitteplasser i tillegg til forsetene. En vanlig Voyager har syv sitteplasser, og en mye mer fleksibel seteløsning. De to sitteplassene i campingvarianten er ikke så komfortable som i personbilen. Benken passer best for barn fordi den er montert ganske nær forsetene.

En fordel for barn i dette baksetet er at sitteplassene er trukket ganske langt inn i kupeen. Det gjør at plassene sikrere ved en ulykke, og gjør det også mulig å se ut gjennom frontruten.

God plass

Campinginnredningen er svært kompakt, og stjeler lite bagasjeplass. I og med at baksetet er montert ganske langt frem er det svært god plass. Plassen er også lett å utnytte. I den bilen vi kjørte var det laget trekk til å dekke over campinginnredningen.

Det er litt skrangling fra innredningen, og er man vâr for lyder kan det bli ganske irriterende etter hvert. Fra takkonstruksjonen var det stille, og det kan nesten virke som at platene i taket fungerer som ekstra isolasjon. På toppen av glassfiberlokket var det montert de samme takskinnene som på en vanlig Voyager, og det er ikke noe problem å feste for eksempel et skistativ der.

Konklusjon

Bilen på bildene i denne artikkelen er Freedom-utgaven av en Grand Voyager 2.4 SE Lux 20th. Anniversary. Den koster 339.900 kroner med en 2,4-liter på 147 hestekrefter og automatgir. Billigste variant er en 2.4 SE Touring til 309.900 kroner. En direkte prissammenlikning er lettest på 2,4 LX som i campingutgave koster 375.600 kroner, som syvseter koster den 542.200 kroner. Det er en prisforskjell på 166.600 kroner.

Voyager Freedom fungerer mye bedre som stor stasjonsvogn enn som campingbil. Hvis du kan leve med begrensingene i antall passasjerer og den reduserte sittekomforten i baksetet er campingbilløsningen en gunstig mulighet.

Store bilder finner du her.

Mer og motor og kjøreegenskaper kan du lese om i vår test av en vanlig Voyager som du finner du her.

Her finner du mer Chrysler-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer