Avholds i 80 år

Har drevet holdningsskapende arbeid i en mannsalder.

Publisert
Sist oppdatert

Motorførernes Avholdsforbund feiret fredag sine 80 år med arbeid for å fremme trafikksikkerheten. Organisasjonen har i en mannsalder jobbet for å informere om faren ved bruk av rusmidler i trafikken.

En av de viktigste flaggsakene til organisasjonen er barnesikre veier, og innføring av alkolås i alle biler, busser og lastebiler.

Fra mai til september i år hadde organisasjonen en alkolåskampanje, der de sendte en bil utstyrt med alkolås til ulike deler av landet, for å la publikum prøve.

Organisasjonen mener at dette er det eneste som vil være virkelig effektivt mot kjøring i ruspåvirket tilstand. Eller mer politi.

- Vi har et krav om at alkolås skal være påbudt i alle nye biler fra 2012. Vi tror det er et av de meste effektive midlene for å få ned ulykkestallene og få ned promillekjøringen, sa Terje Tønning, direktør for Motorførernes Avholdsforbund, i sommer.

- Hver dag er det 15.000 bilførere på veiene i ruspåvirket tilstand, sa han.

Bare 9.000 trafikanter tas årlig for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

Kilde: NRK Kveldsnytt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer