Handledager skaper kaos

Avlyser bulkefredagen

Forsikringsselskapene pleier å advare mot parkeringskaos på Black Friday - nå snur de.

AVSLYST: Tidene forandrer seg, og nå avlyser forsikringsselskapene Black Friday-bulkevarselet på de store kjøpesentrene. Her et oversiktsbilde av takparkeringa på Sandvika Storsenter fra 2003. Foto: Tor Richardsen / NTB
AVSLYST: Tidene forandrer seg, og nå avlyser forsikringsselskapene Black Friday-bulkevarselet på de store kjøpesentrene. Her et oversiktsbilde av takparkeringa på Sandvika Storsenter fra 2003. Foto: Tor Richardsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salg i butikkene, stappfulle parkeringsplasser, snø, is, stressede nordmenn på julegave-shopping. Det er flere stikkord som får forsikringsselskapene til å rope varsku!

Hvert år mottar Dinside pressemeldinger fra bransjen, som «nå kommer den store bulkedagen», «dette må du passe på», «se opp for bulkefredag» og så videre. Høsten og vinteren 2020 har imidlertid pipa fått en annen lyd:

Nå avlyses bulkefredagen. Hvorfor?

På grunn av netthandlel, smittevern og spredning av sjokktilbudene hos kjøpesentrene.

Det «vil gjøre at det ikke blir parkeringskaos og stressbulking på Black Friday i år», skriver If.

Vanligvis skjer det et hopp i antallet parkeringsskader på Black Friday, i forhold til andre hverdager. I år er tilbudsdagen fredag 27. november.

Corona, selvfølgelig

– Under hele pandemien har vi sett at coronasituasjonen påvirker hvordan vi beveger oss rundt i samfunnet og ikke. Det viser bilskadedataene våre. Black Friday blir ikke noe unntak, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han peker blant annet på at det de nærmeste ukene vil være økt grad av smitteverntiltak på både nasjonalt og lokalt nivå som påvirker om, når og hvordan vi vil komme oss til butikkene med tilbudsvarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer