Oslo-byrådet snur

Avlyser ekstraavgift for lastebiler

– Oslo-lufta har blitt bedre, slår miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) fast. Dermed slipper lastebilnæringen planlagte ekstraavgifter.

UTSETTER AVGIFTER: Byråder utsetter lastebilavgifter på ubestemt tid. Foto: Shutterstock
UTSETTER AVGIFTER: Byråder utsetter lastebilavgifter på ubestemt tid. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

NRK skriver at byrådet har besluttet å utsette avgiften på ubestemt tid.

– Dette er en gledens dag for oss, sier regionsjef Johan Kristian Bjerke i Norges Lastebileierforbund i Oslo, Akershus og Østfold.

Miljø og samferdelsbyråd Lan Marie Berg( MDG). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Miljø og samferdelsbyråd Lan Marie Berg( MDG). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Han har lenge jobbet for å slippe avgiften, som skulle gjelde for lastebiler uten den mest moderne renseteknologien (Euro 6) – og som skulle komme på toppen av takstene i bomringen. Ekstragebyrene skulle vært innført i fjor, men ble utsatt i ett år for å gi lastebilnæringen mer tid til å omstille seg. Nå er de langt på vei skrinlagt.

– Vi trenger ikke å innføre lavutslippssoner nå. Oslo-lufta har blitt bedre, og vi ser at politikken vår fungerer ved at for eksempel bomringen har veldig stor effekt, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg.

Ifølge ferske tall fra Fjellinjen har 43 prosent av alle tunge kjøretøy som passerer bomringen den moderne Euro 6-teknologien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer