Avrundes: Bilutstillingen i Paris over for i år

Søndag 19. oktober er siste dag for bilutstillingen i Paris 2014. Her er 11 høydepunkter.

GENIAL: En fremtidig klassiker, verken mer eller mindre. Mercedes holdt oss trollbundet en god stund foran standen sin med Porsche-konkurrenten Mercedes-AMG GT (bildet).  Foto: KNUT MOBERG
GENIAL: En fremtidig klassiker, verken mer eller mindre. Mercedes holdt oss trollbundet en god stund foran standen sin med Porsche-konkurrenten Mercedes-AMG GT (bildet). Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To hele uker og tre helger: Det har vært 16 travle dager i messehallene i Paris. Dette er en bilmesse som er en god del mer kompakt i utstrekning enn den i Frankfurt (som den alternerer med annethvert år), men den har 50 prosent flere besøkende.

Ikke nytt, men nyheter

I år var vi fristet til å si at det nye var at det egentlig ikke var noe nytt. Med det mener vi at de eksisterende trender bare blir bekreftet og videreført. Elbilene var stort sett holdt diskret i bakgrunnen, nye ladbare hybrider ble vist, men ikke trukket spesielt frem, og i det hele tatt holdt årets Paris-utstilling jevnt over en lavere miljøprofil enn det vi har vent oss til de siste årene, i hvert fall hvis man ikke snoket i større grad enn vanlig «bak kulissene» - les i avkrokene i de mer perifere messehallene.

Men nyheter var det flust av, og mange produsenter vartet opp med modeller som kommer til å bli viktige for utviklingen deres i markedet fremover.

De aller fleste av disse har vi omtalt tidligere, og du finner dem her.

Ulike retninger

Når vi nå gjør opp status, er det med et knippe biler som er representative for de forskjellige typer nyheter som ble vist og som representerer vidt forskjellige teknologiske løsninger og ulike kundegrupper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer