Test: BMW M5

Avsindig råkjøring med fartsmonster

Nye BMW M5 plasserer forgjengeren kontant og ugjenkallelig i glemmeboka.

VEIGREP AV EN ANNEN VERDEN: Nye BMW M5 imponerer stort på bane - her med artikkelforfatteren bak rattet - og er dessuten både underholdende og svært trygg på landeveien. Kjøreopplevelsen med firehjulsdrift krever mental oppdatering - men med et tastetrykk har du bakhjulsdrift! Foto: Uwe Borscheid
VEIGREP AV EN ANNEN VERDEN: Nye BMW M5 imponerer stort på bane - her med artikkelforfatteren bak rattet - og er dessuten både underholdende og svært trygg på landeveien. Kjøreopplevelsen med firehjulsdrift krever mental oppdatering - men med et tastetrykk har du bakhjulsdrift! Foto: Uwe Borscheid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fossildrevne biler som transportmiddel for menigmann er på sikt dømt til undergang, det vet vi nå. Allerede er raskeste bil rundt den mest krevende av baner, en elbil. Da er det desto viktigere for oss som har fulgt med på de imponerende forbedringene den klassiske forbrenningsmotoren har vært gjenstand for gjennom årene, å få med oss det som kan være det ultimate utviklingstrinn av gårsdagens teknologi før elektromobiliteten tar helt over.

Holder stand

Det er noe slikt vi har følelsen av å ha vært med på nå, med testkjøringen av en helt ny BMW M5.

Formelen for kjøreglede anno 2018 er blitt oppdaget: F90. Det er internkoden BMW bruker for å betegne nye BMW M5. Vi var heldige og fikk prøvekjøre den relativt tidlig - men vi måtte vente til i dag med å publisere testen.

Vi hadde grunn til å være spent, for Mercedes-AMG hadde lagt lista høyt, som vi nylig konstaterte da vi kjørte verdens raskeste stasjonsvogn.

Og, selv om det ikke her dreier seg om noen stasjonsvogn, er det nettopp konkurrenten fra Stuttgart som har vært i siktet når BMW har utviklet sin nye protagonist til den nye toppkampen i denne, direktørbilenes høy-ytelsesklasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer