Avslører: Apples tanker om iCar

En bil fra Apple ville for mange vært realiseringen av en drøm. Blir den en sann drøm?

(Illustrasjon: Per Ervland) Mickey Drexler avslører at Steve Jobs hadde planer om en iCar. Er planene lagt på is?
(Illustrasjon: Per Ervland) Mickey Drexler avslører at Steve Jobs hadde planer om en iCar. Er planene lagt på is? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var under konferansen Innovation Uncensored denne uken at et styremedlem i Apple, Mickey Drexler, avslører noen av avdøde Steve Jobs planer.

– Han drømte om å lage en iCar, forteller Drexler fra scenen, og legger til at bilen skulle forsyne seg av så mye som 50 prosent av markedet.

Noen ytterligere detaljer om bilen, eller planene forøvrig, ville ikke Drexler ut med.

Les mer om bil og teknologi: Intel Inside, også i bilen

Mange historier

Drexler er bare én av mange som har mye å fortelle om Steve Jobs etter hans død. Mye er også avslørt i biografien, som ble gitt ut tidligere i år. Av de som også har sagt sine ord om Jobs er Microsoft-gründer Bill Gates, men ingen har gått så langt i å snakke om i-bilen som Mickey Drexler.

FM-kanalene forsvinner? Her er DAB-løsningene som tvinger seg frem

Flere avsløringer

Nesten samtidig som Drexler trekker frem iCar, så avslører patentlyapple.com et tjuetalls patentsøknader i Apple sitt navn fra det amerikanske patentsystemet. Her kommer det frem at Apple også har søkt om patent for en fjernkontroll til å feste på rattet i biler, en søknad som visstnok også skal ha blitt innvilget.

I ettertid er det som kjent mange andre leverandører som har kommet med tilsvarende løsninger, blant annet både Pioneer og Blaupunkt.

Avslører: Apples tanker om iCar


Styres som en iPod

Et av argumentene fra Apple om å søke patent for et slikt produkt er den store økningen av i-produkter i bilene. Folk tar med seg alt fra iPhone, iPod og iPad, og kobler disse til underholdningssystemene i bilene. Apple spilte derfor på trafikksikkerheten i sin søknad om å få lage en trådløs fjernkontroll som skal sitte på selve rattet.

Betjeningen på fjernkontrollen skal ligne veldig på det vi kjenner igjen fra styrehjulet på iPod. Hovedårsaken til patentsøknaden er at det rundt om i forskjellige land og stater blir mer og mer vanlig med forbud mot å bruke håndholdte enheter. Da kan dette være en løsning.

Verdens beste bilstereo?

Hvor alvorlig vi skal ta informasjonen som nå har kommet ut er usikkert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer