Skoda Enyaq

Avslører bestillingsdato

Men du må vente litt ekstra på det som er en av årets mest spennende bilnyheter.

Elbil24 har prøvekjørt den kommende Skoda Enyaq i kamuflert utgave som prototype. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere tusen nordmenn står på venteliste for elbilen vi tidligere i år omtalte som «den aller mest spennende bilnyheten i år». Denne uka bekrefter Skoda at verdenspremieren på bilen er satt til 1. september.

Samme dag åpnes det for bestilling av bilen her til lands, bekrefter Skoda Norge.

– Det er en stor glede å endelig kunne dele at Skoda Enyaq får sin verdenspremiere 1. september. Like gledelig er at vi samtidig åpner salg, sier Thomas Meiner, direktor før Skoda Norge i Harald A. Møller, i en pressemelding.

1. september

Skoda har valgt å legge verdenspremieren til Praha i Tsjekkia, som er bilmerkets hovedsete.

– Lanseringen av Enyaq representerer en milepæl for Skoda. Det at verdenspremieren legges til Praha og i forbindelse med 125-årsjubileet er en tydelig indikator på hvilken betydning denne bilen har, og i hvilken retning Skoda beveger seg – både når det gjelder teknologi og design. Dette er bare starten på en elektrisk offensiv, og Enyaq er det første glimtet inn i Skoads fremtid – en fremtid vi gleder oss til og har særdeles stor tro på, sier Meiner.

Han kan fortelle at flere tusen nordmenn har forhåndsbestilt elbilen og at de første i køen for mulighet til å bestille bilen sin 1. september.

– Det er mange som har ventet på dette lenge, så det naturligvis veldig gøy at vi kan åpne for bestillinger samme dagen som bilen har verdenspremiere – ikke minst er det fint for alle de som har ventet på dette helt siden vi åpnet for forhåndsbestillinger for litt over ett år siden. Mange har gledet seg og vært tålmodige, det er vi takknemlige for. Vi er dog ganske sikre på at uansett hva dine ønsker og behov er, så imøtekommer og tilfredsstiller Enyaq dem.

SKODA ENYAQ: Verdenspremieren er om en drøy måned. Foto: Ivo Hercik
SKODA ENYAQ: Verdenspremieren er om en drøy måned. Foto: Ivo Hercik Vis mer

Køordning

I forbindelse med bestilling av bilen, opprettes det en ordning som fungerer slik at kunder får bestille bilen i henhold til kønummeret sitt. Kønummeret gir kundene en fordel når de får bestille bilen, men leveringstida kan variere og avgjøres av farge, utstyrsnivå, batteripakke, interiørvalg og liknende.

Så selv om du får bestilt tidlig, er det ikke nødvendigvis slik at du får den først.

– Vi ønsker å være tydelige her. Kø-nummeret ditt gir deg et fortrinn med tanke på når du får bestille bilen, ikke med tanke på når den leveres. Leveringstiden avgjøres av flere faktorer, som blant annet utstyr, batteripakke, farge og interiørkombinasjoner. Slik er det for alle biler som bestilles, uavhengig av merke og modell, men det får gjerne ekstra oppmerksomhet når det er lang reservasjonsliste med kønummer. Har du et lavt kønummer, er allikevel sjansen stor for at du får bilen tidlig, forklarer Meiner.

De første kundene får ikke Skoda Enyaq før neste år. Foto: Skoda
De første kundene får ikke Skoda Enyaq før neste år. Foto: Skoda Vis mer

Må vente til 2021

Enyaq er basert på den nye MEB-plattformen til Volkswagen, samme plattform som blant annet VW ID.3 og ID.4 skal lages på. Faktisk er plattformen så lik at også akselavstanden er den samme – 2.765 mm.

Bilen i seg selv er for øvrig 4,64 meter lang, og kommer som kjent i to forskjellige karosseriversjoner, SUV og Coupé.

Den kommer også med to drivlinjer, to- eller firehjulsdrift. Deretter har den tre batteristørrelser å velge blant, og fem forskjellige motoreffekter, avhengig av hvilket batterialternativ du velger bilen med.

Selv om det kun er en drøy måned til bestillingstart, må norske kunder vente med til neste år før de mottar elbilen, som opprinnelig skulle bli tilgjengelig i november i år.

I pressemeldingen bekrefter Skoda Norge at det forventes at de første kundebilene kommer til Norge i starten av 2021.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer