Avslørt: Fisker Nina uten duk

Fisker ser seg snart ferdig med Karma, og en ny modell skal vises. Her er Nina.

Fisker Nina skal bli billigverjonen av Karma.  Foto: Automedia
Fisker Nina skal bli billigverjonen av Karma. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var under forberedelsene til bilutstillingene i New York at noen arbeidere lettet litt vel mye på sløret. Fotografene lå klare i buskene, og bildene serveres herved.

Lenge etterlengtet

Allerede i 2009 snakket Henrik Fisker om en mindre bil enn eksisterende Karma, og i forrige uke ble de første skissene vist frem. Nina er mindre enn Karma, og skal være en bil til en mer levelig pris for amerikanerne, og den skal i likhet med Karma bli en elbil med rekkeviddeforlenger. Spådommer fra selskapet selv er at det skal produseres over 100.000 enheter av Nina.

Karmas storebror

Trang fødsel

Aller helst skulle nok Fisker sett at ting hadde gått litt glattere med leveransene av Karma, for A123 Systems, som leverer batterier til bilene, har slitt med tilbakekallinger av batteripakkene den senere tiden. Hvorvidt det er samme selskap som skal levere batterier til Nina er foreløpig ikke kjent. Da er det i så fall ingen fordel at det spekuleres i om A123 Systems i det hele tatt vil overleve de utfordringene de nå har fått i fanget.

Se bildene:


Lånene løper

Henrik Fisker på sin side må levere. Han har fått statlige lån i USA som ikke betjener seg selv, og mye av dette er øremerket prosjektet Nina. Planene er at Nina skal i produksjon innen året er omme, og en norsk importør er allerede på plass. Da er det ikke entydig positivt at han sliter med å få satt produksjonen av Karma i full fres, og at batteriproblematikken fortsetter.

Karma: 0,21 l/mil

Risikovillige kunder

Både produsenten av batteriene, A123 Systems, og Tom LaSorda, administrerende direktør hos Fisker Automotive, har offisielt gått ut og bedyret at denne type produkter inneholder en lærekurve, og den blir til mens man går. Også for kundene. Tom LaSorda la i sakens anledning ut et åpent brev på Fisker sine hjemmesider for å fortelle at han hadde satt opp et eget "SWAT Team" for å bøte på eventuelle problemer.

Karma første gang vist i Detroit 2008

Fortsatt på fødestuen

I mellomtiden foregår fødselen av Nina som planlagt, og konseptversjonen vises som sagt under bilutstillingen i New York, som pågår i perioden 6.-15. april. Hvor lenge Fisker blir liggende på fødestuen før Nina endelig dukker opp gjenstår å se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer