Stanser levering av elbiler

Avslørt i Sverige også

Den populære elbilprodusenten er avslørt for å holde igjen elbiler i flere europeiske land. I Norge står importøren på at det ikke er tilfellet her.

BLIR STÅENDE PÅ HAVNA: Svenske Recharge har fått tilgang til et internt brev som oppfordrer bilforhandlerne om ikke å selge flere elbiler i 2019, men heller «selge unna» fossildrevne biler. Foto: Kia
BLIR STÅENDE PÅ HAVNA: Svenske Recharge har fått tilgang til et internt brev som oppfordrer bilforhandlerne om ikke å selge flere elbiler i 2019, men heller «selge unna» fossildrevne biler. Foto: Kia Vis mer
Publisert

- Dette er ikke tilfellet i Norge, fastslår informasjonsansvarlig Mette S. Sauge overfor Dinside.

I forrige uke skrev vi om at Kia i Spania har blitt avslørt for å nekte forhandlerne å selge elektriske biler resten av 2019, med sterk oppfordring om å heller selge unna bensin- og dieseldrevne SUV-er, før kalenderen byttes ut 1. januar.

I likhet med den norske importøren nektet også Kia i Sverige for at dette var tilfellet i vårt naboland. Nå har imidlertid det svenske elbilnettstedet Recharge avslørt at Kia Sverige ikke var helt sannferdig. De har nemlig også sendt et lignende brev til sine forhandlere, skal vi tro nettstedet.

I brevet skriver Kia blant annet at de derimot «håper å oppnå en fantastisk start på det elektrifiserte året 2020», skriver Recharge.

- Dårlig tilgang

Mens elbiler som Tesla Model 3 har opplevd imponerende registreringstall hittil i 2019, har ikke Kia greid å matche levingstallene til alle som vil ha e-Niro og e-Soul i Norge. Dette har hele tiden - både fra norske og internasjonale kilder - vært begrunnet av dårlig tilgang på batterier og problemer i produksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer