AVSLØRT: Mercedes B-klasse

Mercedes vil i løpet av året utvide sitt småbilprogram med B-klasse. Den er mye større en A-klasse og blir en fleksibil med seter ala Golf Plus.

Publisert
Sist oppdatert

På et luksushotell på Tenerife forsøkte Mercedes i all hemmelighet å lage noe bildemateriell på nye B-klasse. Der var det også en tysk journalist på ferie. Det resulterte i disse flotte bildene av en B200 CDI.

Bruksområder

B-klasse blir ikke en vanlig kompaktklassebil. Den vil gå inn i klassen fleksibil. Det betyr at den sikter mot konkurrenter som Golf Plus, Ford Focus C-Max og Renault Scenic. Alle disse er femseters biler med store bagasjerom og fleksible bakseteløsninger. B-klasse skal ha et stort bagasjerom og god plass i baksetene. B-klasse blir rett og slett en liten variant av R-klasse. R-klasse kommer senere og blir en syvseter med store motorer og firehjulsdrift.

Motorutvalg

Med all sansynlighet vil B-klasse få de samme motorene som A-klasse. Det vil si en B150 med 1,5-liters motor og 95 hestekrefter, en B170 med 1,7 liters motor og 116 hestekrefter og en B200 med 2-liters motor og 136 hestekrefter. På dieselsiden vil alle modellene da få 2-liters motorer, og den minste blir B160 CDI med 82 hestekrefter. Neste blir en B180 CDI med 109 og størst blir B200 CDI (bildet) med 140 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer