AVSLØRT: Mercedes G- og M-klasse

Det er ingen stor hemmelighet at Mercedes er på gang med nye firehjulstrekkere. Vi snakker da om M- og G-klasse som skal byttes ut i henholdsvis 2005 og 2006.

Publisert
Sist oppdatert

I august neste år vil det være mulig å kjøpe M-klasse av den nye typen. M-klasse har tapt terreng til de ny SUV-modellene som har kommet i det siste, og vi regner med at både produsenten og en del kunder lengter etter en ny modell. Særlig Porsche Cayenne og BMW X5 og X3, med sine gode asfaltegenskaper, har skapt problemer for dagens M-klasse. I tillegg har det dukket opp biler som VW Touareg, Volvo XC90, Range Rover og ny Land Rover Discovery som kommer til Norge i begynnelsen av november. Vi har fått bekreftet at de manipulerte bildene av M-klasse er svært like slik bilen vil se ut til neste år.

Jungelracer

Nåværende Geländewagen vil forsvinne i 2006 og sansynligvis bli erstattet av den andre bilen du finner i dagens sak. Det er en stor SUV som vil fortsette arven etter dagens modell, men på en adskillig mer moderne måte. Dagens karosseri har jo for eksempel mer eller mindre de samme linjene som bilen hadde under lansering for 25 år siden. Det er med andre ikke så rart at en ny modell har tvunget seg frem.

Både M- og G-klasse vil få motorer fra dagens modeller, men her er ingenting fastsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer