Avslørte «biltyveri»

Forklaringen vil overraske.

LØY OM BILTYVERI: Forsikringskunden meldte en bil av denne typen stjålet, og skyldte både på frykt for russiske represalier og hukommelsessvikt. Foto: Rune M. Nesheim
LØY OM BILTYVERI: Forsikringskunden meldte en bil av denne typen stjålet, og skyldte både på frykt for russiske represalier og hukommelsessvikt. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Finans Norge viser at det årlig avdekkes over 1000 forsikringssvindler. I 2020 ble det avdekket 1360 svindler, mens i fjor var tallet på 1097.

Det totale kravet på avslåtte saker var i 2021 på 392 millioner kroner, skriver Finans Norge, mens Fremtind forsikring melder i dag at de alene regner med å avdekke svindler for rundt 130 millioner for i år.

En av de mer kuriøse svindelsakene er en Audi-eier som meldte bilen sin, en Audi Q5, stjålet ved svenskegrensa.

Meldte bilen stjålet

Fremtind skriver i en pressemelding at forklaringen til forsikringskunden var at personen hadde fått motorstopp ved Svinesund og deretter ble den stjålet.

Dog ble bilen funnet i Tyskland et par uker siden, der noen hadde forsøkt å få bilen omregistrert i sitt navn.

I samtaler med Fremtind skal kunden ha endret forklaring gjentatte ganger og personen skal ha uttalt at den slet med hukommelsessvikt.

«Blant annet hevdet kunden at hen skulle på et politisk møte i Danmark i forbindelse med sitt sterke engasjement rettet mot Putin. Hen ønsket ikke å forklare seg nærmere om møtet av frykt for russiske represalier», skriver Fremtind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer