Bane Nor

Avslutter ordning

Bane Nor avslutter prøveprosjektet.

AVSLUTTES: Prøveprosjektet i Arna og på Eidsvoll avsluttes. Bildet er ment som illustrasjon.Foto: Annika Byrde / NTB
AVSLUTTES: Prøveprosjektet i Arna og på Eidsvoll avsluttes. Bildet er ment som illustrasjon.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i november Bane Nor lanserte sitt nye parkeringssystem i Arna og på Eidsvoll. Prøveprosjektet gikk ut på at man kunne reservere en parkeringsplass ved bruk av en app for å være sikret en parkeringsplass.

Nå avsluttes ordningen, melder Bane Nor i en pressemelding ifølge RB.

- Vi startet parkeringspiloten for at du skulle vite om du hadde parkeringsplass før du kom til stasjonen og for at de som ikke kunne komme tidlig skulle få plass. Vi har lært masse av piloten, men vil ikke fortsette med dette systemet før vi har en bedre app, sier sjef for stasjoner i Bane NOR, Knut Øivind Ruud Johansen.

Ingen suksess

Romerikes Blad skriver at ordningen har skapt «voldsom debatt».

- Flere av pendlerne reagerte på dyrere parkeringspriser. Tidligere betalte man 100 kroner i måneden for å stå parkert ved de to togstasjonene. Prøveordningen hadde en dagspris på 15 kroner i ukedagene. Dermed overskred man den forrige prisen etter bare sju dager.

I tillegg skal flere ha opplevd tekniske problemer med billettappen, samt redusert parkeringskapasitet ved stasjonene.

Gikk gjennom alle tilbakemeldinger

I februar opplyste Bane Nor at de gikk gjennom tilbakemeldinger flere ganger i uka.

- Vi ser på hva som kan gjøres med en gang og hva vi kan forandre på litt lengre sikt. Nå går vi systematisk gjennom alle tilbakemeldinger, sammen med informasjon fra kameragjenkjenningen. Disse dataene forteller oss hvor langt unna bilene kommer fra, hvilke dager folk parkerer og når på døgnet det skjer.

- De reisende har vært flinke, mens vi har gjort noen feil som vi har måttet rette opp i. Samtidig er dette en pilot, så det er viktig å teste litt forskjellige ting. Vi er enige med folk som sier at det er dumt å holde av plass et helt døgn hvis noen bare skal stå noen timer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer