B-MAX blir første bil med Ford Sync

Endelig kommer Fords stemmestyringssystem til Norge.

Ford B-MAX blir den første modellen som får Ford Sync i Norge. Foto: Produsent
Ford B-MAX blir den første modellen som får Ford Sync i Norge. Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ventetiden har vært lang for oss nordboere, for mens 4 millioner amerikanere allerede kjører rundt med Ford Sync, er det først nå funksjonen kommer til Norge.

Les mer om Ford Sync plassert i en Ford Fokus!

Det blir altså den nye B-MAXen som får æren av å introdusere systemet på det norske markedet, og vi har allerede hatt en full gjennomgang av den nyskapende B-MAXen som Ford regner med å selge 600 modeller av i løpet av året.

Ifølge Ford vil den nye B-MAXen være tilgjengelig fra august 2012, og Ford Sync vil være standard i utstyrsversjonen Titanum. På de andre versjonene vil Sync også være mulig å bestille, men noen eksakt pris har vi foreløpig ikke fått.

Men hva er egentlig Ford Sync?

Ford Sync er et stemmestyringssystem som lar deg snakke med bilen din, i stedet for at du betjener musikkspiller og GPS ved å trykke på skjermen. Dette er imidlertid bare utgangspunktet, Sync skal også gi deg flere funksjoner

Hele tanken med Ford Sync er altså at du som sjåfør skal beholde hendene på rattet, og du kan se hvordan det fungerer i videoen her:

I følge Ford er Sync allerede på plass i 4 millioner amerikanske Forder, og det stopper ikke der: Planen er at Ford Sync skal være på plass i 13 millioner biler innen 2015, hvorav 3,5 millioner skal være på europeiske veier. Merk deg at kommunikasjonen mellom deg og Ford Sync i Norge vil måtte skje på engelsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer