Test: Mercedes-Benz E 300 de

Både gjerrig og rimelig Mercedes

Den nye ladbare dieselbilen skilter med både deilig kjørekomfort, lavt støynivå, lavt forbruk og bra pris.

LADBAR DIESELHYBRID: Ved å pare en toliters dieselmotor med elmotor, får vi en sterk og billig stasjonsvogn i Norge. Foto: Rune M. Nesheim
LADBAR DIESELHYBRID: Ved å pare en toliters dieselmotor med elmotor, får vi en sterk og billig stasjonsvogn i Norge. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

På få år er verden snudd på hodet, og alle ser sort når diesel nevnes. Men Mercedes tar sjansen og banner høyt i kirka når de nå likevel satser på diesel og hybrid.

For øyeblikket er det bare Audi med Q7 som har denne løsningen, og det er ikke noen andre som annonserer at de vil gå for ladbar diesel … med unntak av Mercedes. Og de gjør det både i C-klasse, E-klasse og GLC.

De samme modellene får dessuten ladbar bensin igjen også, så Mercedes har helgardert, men vi har gledet oss ekstra til denne nyheten - av flere grunner.

Dieselmotoren er energieffektiv og langt fra like følsom på forbruk som bensinbilen ved hard gassbruk, høy hastighet eller når man trekker noe på tilhengerkroken. De har lavere CO2-utslipp, og med AdBlue slippes det nesten ikke ut partikler heller.

Men dieselmotoren støyer mer og vibrerer mer, særlig ved igangsetting. Vi trykker på knappen, og skjermene lyser opp og akkopagneres med en rekke artige lyder.

Men dieselmotoren uteblir. Bilen glir lydløst av gårde, som en hvilken som helst annen hybrid, og starter automatisk i hybrid-modus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer