Bagasjeromsmål - igjen

Rommer Hyundai Tucson 644 eller 325 liter bagasje? Ulike målemetoder har resultert i et salig kaos omkring bagasjeromstall.

FORVIRRENDE: 644 eller 325 liter? Hvor stort er egentlig nye Hyundai Tucsons bagasjerom?
FORVIRRENDE: 644 eller 325 liter? Hvor stort er egentlig nye Hyundai Tucsons bagasjerom? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha bli tipset av en irritert leser, fant vi følgende beskrivelse av nye Tucson på Hyundai-importørens hjemmesider:

"Den store akselavstanden har dessuten gjort det mulig å utstyre Tucson med et imponerende romslig bagasjerom på hele 644 liter. Bakseteryggene kan dessuten foldes fram med en enkelt håndbevegelse. Samtidig senkes sitteputen, og man får et lasterom på 1856 liter med helt flatt gulv!"

Like aktuelt

Det er nå ett år siden vi sist gang skrev om bagasjeromsmål, men dette sitatet beviser at bagasjeromsmål er et evig aktuelt tema. Denne teksten kan nemlig tolkes som om Hyundai har utviklet en bagasjesluker av de sjeldne. 644 liter er et voldsomt tall, ikke minst hvis vi sammenligner med konkurrentene. Nissan X-Trail rommer ikke mer enn 410 liter, Mitsubishi Outlander klarer ikke mer enn 402 og Subaru Forester nøyer seg med 387.

SAE og VDA

Går virkelig nye Tucson utenpå konkurrentene når det kommer til bagasjeromsplass? Nei, selvsagt ikke. Forklaringen bak de oppsiktsvekkende tallene er at Hyundai-importøren har valgt å bruke såkalte SAE-tall, mens storparten av konkurrentene oppgir såkalte VDA-tall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer