Bakhjulsdrevet Audi-råskinn

Bort med Quattro, inn med bakhjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en svært, svært spesiell Audi S3 vi har med å gjøre her.

Eller hva sies til en Audi S3 med en 2,7-liters V6 biturbomotor som produserer 550 hestekrefter og som drives med bakhjulene?

God vektfordeling

Det er hva den østerrikske tuneren O.CT (Oberscheider Chip Tuning) har utviklet - på grunnlag av forrige generasjon S3 - opprinnelig med firehjulsdrift. Basis-motoren kommer fra RS4. O.CT har også sørget for å få til en sportslig vektfordeling, ganske så nær 50% foran og 50 % bak.

Hele drivlinjen er lagt i bakvognen, noe som ifølge Oberscheider skal gi en fantastisk dose moro-faktor og meget gode drifting-muligheter.

Fysisk sprek

Utseendemessig er det mye som sladrer om bilens kraftpotensiale; breddingen og de kraftigere støtfangerne foran og bak, de fete hjulene med røde kalipere samt karbonfiber-dekoren i interiøret.

Den voldsomme motoren og den spesielle X-Trac racingtransmisjonen har gjort det nødvendig å flytte pedalene mot venstre og bøttesetene fra Porsche ut mot siden, grunnet at midtkonsollen er blitt en god del bredere. Instrumentene er begrenset til turteller, indikator for innlagt gir og digitalt stack-informasjonsdisplay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer