Bakhjulsdrevet Audi-råskinn

Bort med Quattro, inn med bakhjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en svært, svært spesiell Audi S3 vi har med å gjøre her.

Eller hva sies til en Audi S3 med en 2,7-liters V6 biturbomotor som produserer 550 hestekrefter og som drives med bakhjulene?

God vektfordeling

Det er hva den østerrikske tuneren O.CT (Oberscheider Chip Tuning) har utviklet - på grunnlag av forrige generasjon S3 - opprinnelig med firehjulsdrift. Basis-motoren kommer fra RS4. O.CT har også sørget for å få til en sportslig vektfordeling, ganske så nær 50% foran og 50 % bak.

Hele drivlinjen er lagt i bakvognen, noe som ifølge Oberscheider skal gi en fantastisk dose moro-faktor og meget gode drifting-muligheter.

Fysisk sprek

Bakhjulsdrevet Audi-råskinn

Bakhjulsdrevet Audi-råskinn

  1. Bilder av bakhjulsdreven Audi-versting


Utseendemessig er det mye som sladrer om bilens kraftpotensiale; breddingen og de kraftigere støtfangerne foran og bak, de fete hjulene med røde kalipere samt karbonfiber-dekoren i interiøret.

Den voldsomme motoren og den spesielle X-Trac racingtransmisjonen har gjort det nødvendig å flytte pedalene mot venstre og bøttesetene fra Porsche ut mot siden, grunnet at midtkonsollen er blitt en god del bredere. Instrumentene er begrenset til turteller, indikator for innlagt gir og digitalt stack-informasjonsdisplay.

Unik

Bilen heter O.CT S3 RWD og er i skrivende stund et unikt eksemplar. Firmaet utelukker imidlertid ikke salg.

O.CT har for øvrig som hovedgeskjeft å levere chiptuning gjennom en internettbasert applikasjon som henter modellspesifikke data i en egen database og reprogrammerer styringsenheten via diagnose-grensesnittet i bilen. Firmaet har for tiden over 400 modeller i sin database.

  • Store bilder kan du se her.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer