Baksetekollisjonsputen

Publisert
Sist oppdatert

20??: Baksetekollisjonsputen

På 1980- og 1990-tallet var Mercedes-Benz den store teknologidriveren på kollisjonsputeområdet. Som den oppmerksomme leser har fått med seg, har imidlertid Toyota og Lexus de siste årene tatt på seg lederrollen. For få dager siden sendte Toyota ut et bilde av nok en ny kollisjonsputevariant - denne gangen en baksetekollisjonspute. Informasjonen knyttet til bildet var svært knapp, noe som har ført til at en rekke medier har skrevet at målet med puten er å beskytte den midtre baksetepassasjeren. Dette er imidlertid feil, noe som blir tydelig for den som tar seg tid til å se nærmere på bildet. Bildet viser nemlig at puten er montert i taket mellom de to ytre bakseteplassene. Puten er derfor åpenbart beregnet for biler med bare to bakseteplasser og skal beskytte passasjerene mot hverandre - og mot en eventuell midtkonsoll mellom setene - ved sidekollisjon.

Utbredelse: Foreløpig ikke introdusert. Toyota opplyser at baksetekollisjonsputen først vil bli introdusert i modell som skal selges i Japan. Hvilken modell dette dreier seg om, er foreløpig ikke offentliggjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer