BANEKJØRING: Bajasdag med Porsche

Porsche hadde rigget opp en drømmedag for sportsbilentusiaster på Vålerbanen. 20 biler ble fraktet til Våler fra fabrikken i Tyskland og stilt til disposisjon for gassglade nordmenn. I forkant spiste vi Grete Rhode-mat og jogget for at kroppen skulle bli lettest mulig. Man ofrer seg litt for størst mulig fart.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmedag er egentlig ikke i nærheten av å være et dekkende begrep. Synet av denne rekken med biler med tenningsnøkkelen på plass var en påkjenning. I denne sammenhengen må det tolkes positivt og iveren etter å komme i gang ble ganske hurtig altoverskyggende.

Først på programmet ble det gitt noen formaninger om blant annet at bilene ikke skal krasjes. Instruktører var med hele tiden og plukket bort uvaner, og sørger for at sitteposisjon, sporvalg, rattgrep og kjøreteknikk ble forbedret for hver runde. Etter å ha lidd oss gjennom glattkjøring og diverse øvingsopplegg var vi klare for frikjøring.

911 Carrera 4S

Vi starter med den oransje firehjulstrekkeren. Den har bremser fra 911 Turbo og det normale interiøret har måttet vike for ekstreme bøtteseter og veltebur. Motoren har en lett effektoppgradering til 345 hestekrefter som man kan velge fra ekstrautstyrslisten. Lyden er hissig og det verker etter å komme i gang. Alle bilene er utstyrt med elektronisk stabilitets program PSM, av onde tunger også kalt premenstruell, og tyskeren i passasjersetet er ikke spesielt interessert i at PSM skal deaktiveres. Det går fort likevel. Den skyter fart som en rakett og den støste utfordringen er svingene. Bremser du for sent med en 911 understyrer du rett ut av svingen. Det samme gjelder hvis du gir gass for tidlig i svingen. Vekten flytter seg da vekk fra forhjulene med det resultat at de slipper. Det går fortere og fortere og iherdige forsøk på å holde følge med turbo-modellen foran krones ikke med hell. Den er for sterk, men det er den vi skal kjøre nå. Prisen på 911 Carrera 4S starter på 1.350.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer