BANEKJØRT: Nye Fiat Grande Punto Abarth

Grande Punto er den første i rekken av flere modeller i nysatsningen på det tradisjonstunge Abarth-navnet. Vi har kjørt den på bane.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje først og fremst den eldre garde som har minner knyttet til det prestisjetunge skorpion-merket ved navn Abarth. Kort fortalt er Abarth en gammel racerbilprodusent med røtter helt tilbake til rundt 1950.

På 60- og 70-tallet var merket, som ble grunnlagt av italieneren Carlo Abarth, et kjent fenomen innen motorsport hvor de bød storheter som Porsche og Ferrari på hard konkurranse med sine små sportsbiler, hovedsakelig basert på ordinære Fiat-modeller.

Møllers tran

I 1971 overtok Fiat eierskapet og på 80-tallet produserte man GTI-killeren Ritmo Abarth med 130 hestekrefter på litt for mye Møllers tran. Siden den gang har det imidlertid vært påfallende stille fra de ellers så virile italienerne, men nå børster man altså støvet av det legendariske navnet, både for gatebruk og i racingøyemed.

Store bilder kan du se her.

Hemmelig

Vi skal imidlertid ta for oss bilen ment for oss dødelige som vi altså har prøvekjørt på Balocco, Fiats testbane rett utenfor Torino. Stedet i seg selv var interessant nok med mengder av kamuflerte Ferrarier, Alfa Romeoer og Fiater. Undertegnedes pliktoppfyllende forsøk på å dokumentere noe av dette ble både raskt og effektivt stoppet av en streng italiensk herremann som omsider ble tilkalt etter mye plapring og gestikulering på italiensk blant vakter og utstillingsjenter. Forsøket på å sakte, men sikkert snike seg bort ved å virke særdeles opptatt av å ta bilder av lovlige ting, lyktes ikke. Så ”according to Italian law” måtte Dinsides utseendte slukøret slette alle morsomheter fra minnebrikken. Vi kan i alle fall bekrefte at 500 Abarth ikke er langt unna og at Ferrari har mye spennende på gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer