Volvo XC50 i 2020?

Baner vei for ny Volvo

Mye tyder på at svenskene forbereder seg på enda flere SUV-er.

SUVERENT: På grunn av SUV-ene sine, som XC40 (bildet), har Volvo opplevd en ekstrem global vekst de siste årene. Foto: Jamieson Pothecary
SUVERENT: På grunn av SUV-ene sine, som XC40 (bildet), har Volvo opplevd en ekstrem global vekst de siste årene. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

XC40, XC60 og XC90. Det er navnene på Volvos tre SUV-er på markedet. Og det har allerede gått rykter om en ny, og enda større, XC100.

Nå har suksessen til Volvos minste og hittil siste SUV, XC40, gjort at XC50 skal ha blitt aktuell.

I motsetning til ryktene om XC100 - og til med en «mini» XC20 - har snakket om en XC50 pågått en god stund allerede. Allerede for to år siden ble varemerket registrert av Volvo. Nå mener svenske Auto Motor Sport at XC50 kan bli å se allerede i 2020 - neste år!

Tvillingen allerede vist

I januar viste dessuten den kinesiske Volvo-eieren Geely tegninger av sin nye SUV-kupé FY11, som skal bygges på samme plattform som XC40 (CMA). Den har blitt sett på som en slags tvilling av en eventuell Volvo XC50.

Bilene som bygges på CMA-plattformen har mulighet for ren eldrift. Det er Volvo XC40 Recharge, som nylig ble lansert, et eksempel på. En Volvo XC50 Recharge - som vi ikke har hørt noe om ennå - ville i tilfelle vært en spennende nyhet for SUV- og elbil-glade nordmenn.

God butikk

Men det som kanskje er aller viktigst: Volvos SUV-er selger nå bedre enn noen gang. Bare i august solgte den svenske bilprodusenten 47.796 biler verden over - ikke langt unna målet på 50.000 biler i måneden. Dette er det de tre høyreiste bilene som får æren for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer