Banetest av Audi R8 V10

Audi drar på med større motor i R8. Den allerede spreke R8 blir voldsom med denne nye motoren.

Banetest av Audi R8 V10
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (DinSide Motor): Audi begynner for alvor å få glede av sitt eierskap i Lamborghini. R8 deler mye grunnteknologi med Gallardo, og har nå også fått over motorteknologien – V10-eren. Flere versjoner av denne motoren finnes allerede i S6, S8 og RS6.

R8 4,2 har 420 hestekrefter og er velfortjent ansett som en glimrende sportsbil.

Forventningene vi hadde til nye modellen ble innfridd. 105 hestekrefter gjør bilen soleklart bedre og ytelsene er suverene. Med en akselerasjon fra 0 til 100 på 3,9 sekunder og fra 0 til 200 på 12 sekunder, besitter denne bilen det man forventer fra en superbil. 525—hesteren avgir også et fantastisk potent lydbilde.

Racinggir

Vi kjørte en bil med R-tronic girkasse. Dette er en singlekløtsjkasse som kan sammenlignes med den som sitter i BMW M5 og M6 (SMG). Dette må ikke blandes sammen med dobbelkløtsjkasser som for eksempel finnes i VW og Skoda under navnet DSG, og i Audi som S-tronic. Audi bruker R-tronic kun i R8, og dette er en mye mer racinginspirert kasse. Girene bankes inn, og du sjalter greiest med spakene bak rattet. Du girer ned med spaken på venstre side og opp med spaken på høyre side. Det er slik det skal være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer