Banetest av ny Golf GTI

Golf GTI er tilbake med nesten dobbelt så mye effekt som den hadde i debutåret 1976. Den har også turbo og tolitersmotoren er hentet rett fra lageret til Audi. Motoren har vi kjørt før i både A3 Sportback og i den nye Audi A4.

Publisert
Sist oppdatert

Begeistringen for GTI-modellene har gått litt opp og ned og Volkswagen har ikke hele tiden hatt helt kontroll over modellutviklingen. Den første var kul med hele 110 hestekrefter i en bil som veide 820 kilo. Andre generasjon ble også en opptur når 16-ventilersmotoren med 139 hestekrefter kom i 1986. Tredje generasjon ble lansert med latterlig lave 115 hestekrefter og ble ikke akkurat en bil entusiasten husker. 25-årsjubileums-modellen var også tøff med sine 180 hestekrefter. Den hadde en 1,8-liters turbomotor som også ble brukt i Audi TT.

Små forandringer

Kupéen er selvfølgelig fikset opp for å matche bilens sportslige ytelser. Den har blanke fine pedaler, GTI-ratt, litt annet design på instrumentskivene, sportslig girkule og Recaro bøtteseter. Vi savner likevel en del elementer som kunne passet fint på denne bilen. For eksempel kunne en rød GTI gjerne blitt levert med røde sikkerthetsbelter, sølvfarget instrumentering, mer synlig metall eller innslag av eksteriørfargen innvendig. Dette hadde ytterligere gjort GTI til en mer særpreget modell. Nå er den ikke så veldig ulik en vanlig Golf innvendig. Utvendig er det fronten som skal kalle tilbake GTI-følelsen. Den obligatoriske røde rammen rundt grillen er selvsagt på plass. Den må være der. Grill og støtfanger er også nytt på GTI. Baken er ikke så fryktelig ulik en vanlig Golf. To eksosrør og en spoiler over bakruten er det eneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer