Audi Q4 e-tron

Banker Volvo og Tesla på pris

Med nye, elektriske Q4 e-tron sikter Audi på å nå nye kjøpergrupper som har litt færre kroner å bruke på ny bil. Den slår både Volvo XC40 og Tesla Y på pris.

AUDIS NYE FOLKE-ELBIL: Med gunstige priser, bra plass og god rekkevidde, vil Audi Q4 e-Tron bli en tøff konkurrent til elektriske Volvo XC40 og Tesla Model Y. Foto: Audi
AUDIS NYE FOLKE-ELBIL: Med gunstige priser, bra plass og god rekkevidde, vil Audi Q4 e-Tron bli en tøff konkurrent til elektriske Volvo XC40 og Tesla Model Y. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Audis store elbil, e-tron, har allerede hatt stor suksess i Norge og vært den mest solgte bilen her hjemme i flere måneder. Det til tross for at de fleste bilene som er solgt koster mellom 700 000 og 800 000 kroner. Q4 e-tron er et hakk mindre og blir betydelig billigere.

Under 400 000

Med de samme batteripakkene som storebror og en startpris rett under 400 000 kroner, har Q4 det meste som skal til for å bli en ny bestselger.

I tillegg kommer også den med både tohjulstrekk og firehjulstrekk. Familie-utgaven av bilen ruller inn på norske veier i juni, mens kupé-utgaven Sportback lar vente på seg til nærmere høsten.

Gode priser

Til å begynne med kommer bilen i tre utgaver: Q4 35 e-tron med bakhjulsdrift, 170 hester, en batteripakke på 52 kWt og en oppgitt rekkevidde på 341 kilometer. Prisen på denne starter på 399 900 kroner levert Oslo. E-tron 40 og 50 har henholdsvis 204 og 299 hester og den store batteripakken på 77 kWt.

For utgaven med bakhjulsdrift oppgis med en rekkevidde på 520 kilometer, mens Quattro-utgaven med firehjulstrekk skal gå 497 kilometer, ifølge Audi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer